Array
(
  [Itemid] => 160
  [option] => com_content
  [catid] => 18
  [id] => 982
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Schaduw bediening

Er kunnen tijden zijn dat de vijand probeert jouw bediening te dwarsbomen door je in te fluisteren dat 'je niet effectief bent. Je hebt misschien het gevoel dat wat je doet ... of nalaat … niet de vrucht voortbrengt die je zou willen zien.

Luister naar dit geweldige voorbeeld, een verhaal, verteld door Jamie Buckingham op de Internationale Conferentie in New Orleans in 1991.

Hij begon met lezen uit de Schrift uit Handelingen, over Petrus die wandelde met zijn ogen gericht op Jezus en hoe ze mensen brachten in de straten in de hoop dat de schaduw van Petrus op hen zou vallen en ze daardoor zouden genezen. (Handelingen 5:15) Jamie ging verder met ons allemaal bemoedigen te wandelen met onze ogen gericht op Jezus en dat ook onze schaduw zou vallen en invloed hebben.

Jamie vertelde dat hij in Israël was en onderzoek deed voor een boek. Hij was van plan bij het aanbreken van de dag op de top van de berg Sinaï te zijn voor een gebedsbijeenkomst. Hij had de nacht doorgebracht aan de voet van de berg.

Ongeveer halverwege de berg, passeerde hem een groep Aboriginals, sommige ouderen, sommige op blote voeten, met een blanke man.

Toen Jamie de top bereikte, iets na zonsopgang, waren de Aboriginals en de blanke man al bezig met een gebedsbijeenkomst. Aan het eind van hun samenkomst ging Jamie er heen om te praten met de blanke man en vroeg wie de mannen bij hem waren. De man vertelde Jamie dat zij Aboriginals uit Papua Nieuw Guinea waren. Hij vertelde Jamie dat hij een biker in Australië was geweest en een boek gelezen had, geschreven door een Amerikaan, dat zijn leven zo beïnvloed had dat hij zijn hart aan de Heer gaf. Toen stuurde de Heer hem naar Nieuw Guinea. Hij ging door en verklaarde: deze mannen waren de oudsten van de stammen die Jezus hadden aangenomen. Ze hadden hun geld bij elkaar gelegd zodat ze naar Israël  konden gaan om te zien of de dingen die ze gelezen hadden echt zo waren … zoals de Berg Sinaï, het Meer van Galilea, enz. 

Toen wendde de man zich naar Jamie en vroeg wat hij deed. Jamie zei dat hij schrijver was en in Israël onderzoek deed voor een boek. De blanke man zei dat hij wist dat het wel heel toevallig zou zijn, maar kende hij misschien Jamie Buckingham, want die was de man die dat boek geschreven had dat zo zijn leven had veranderd!

Kun je het je voorstellen?! Je bent de halve wereld rondgereisd om de berg Sinaï te beklimmen en toch was Gods wonderbaarlijke bedoeling aan het werk ver buiten het bereiken van de top van de berg. Hij ging de biker uit Australië, deze nieuwe gelovige in Jezus, voorstellen aan de schrijver die gebruikt was om het leven van die Australiër te veranderen. Wat een geweldige wonderen van Jezus! Jamie ging in alle nederigheid door met getuigen tegen de Australiër, terwijl ze halverwege de berg stonden, dat hij, inderdaad Jamie Buckingham was … De man die het boek geschreven had dat het leven van de pas bekeerde volkomen had veranderd. Denk daar eens over na! Het was allemaal dankzij Jamies door God gegeven talent om een boek te schrijven, dat hij nu zijn schaduw aan de andere kant van de aarde kon werpen om een Australische man te bereiken.

Mijn vriend, laat mij zeggen vanuit het diepst van mijn hart: ook jij werpt een schaduw. Het gebeurt in de simpelste dingen Misschien klinkt het beklimmen van een berg in Israël als iets van 'Bijbelse proporties'. Maar mijn leven, jouw leven, gewoon in het natuurlijke, terwijl we onze dagelijkse dingen doen werpen een schaduw.

Je zult je er nooit van bewust zijn hoe vaak en op hoeveel manieren Jezus naar voren komt door jou. Het is de kracht van Zijn leven in JOU, die steeds naar voren komt om Zijn schaduw te werpen door jou.

Leef op een manier waarop je je niet van jezelf bewust bent. Laat Jezus gewoon stromen door jou ... elke dag …. Op elke manier.

Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont, overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende. Psalm 91:1

Liefs van iemand die ook haar schaduw werpt.

Jane Hansen Hoyt
Presidente Aglow International

februari 2020

Aglow International