Array
(
  [Itemid] => 217
  [option] => com_content
  [catid] => 34
  [id] => 896
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

HG doet wat het belooft!

Herken je het dat Papa God je op een onverwacht moment ineens verrast met Zijn aanwezigheid? Laatst had ik zo’n momentje en wil het graag met jullie delen.

Onze Buurtsuper heeft pas een verbouwing ondergaan en niets vermoedend reed ik mijn boodschappenwagentje behendig door de nieuw tevoorschijn gekomen schappen door. Geen idee welke bouwvakker dit grappig vond, maar op de een of andere manier zijn alle artikelen van het ene schap in het andere terecht gekomen. Zo duurde het dus iets langer voor ik de benodigde producten van mijn lijstje kon wegstrepen.

Na voldoende gezonde en verantwoorde spullen zorgvuldig in mijn wagentje te hebben opgestapeld, ging ik nog even snel naar mijn favoriete schap met schoonmaakartikelen. Dit om mijn voorraad hobbyspullen wat aan te vullen. Ik genoot volop van al die verfrissende en verhelderende producten en ineens werden mijn glanzende ogen getrokken naar de bekende flessen met het label HG. Bij het lezen van die letters kwam als vanzelf de bekende slogan die men jaren geleden bij dit product als reclame gebruikte in mijn gedachten op: ‘HG doet wat het belooft!’

Moet eerlijk bekennen dat ik in mijn leven denk ik 2 keer gebruik heb gemaakt van dit product. Verder heb ik me er nooit zo in verdiept. Tot op deze dag. Omdat ik zelf verbaasd was over wat er nu gebeurde en waarom mijn ogen zo gericht waren op deze flessen, besloot ik via mijn mobiel grote vriend Google eens te raadplegen. Leunend op mijn boodschappenwagentje, gezochte pagina geopend en bij HG producten stond vermeld: HG producten reinigen, beschermen en verfraaien iedere schoonmaakklus in en rond het huis …. Daarna stond de toelichting dat HG staat voor de namen van de oprichter en dat het de oplossing is voor veel narigheid. Ik zal er een paar dingen uitlichten. Het product verwijdert schimmel, verwijdert vuil, ontstopt, ontsmet, ontkalkt, verdelgt, geeft glans, geeft intense kleur, reinigt, verzacht, enz. enz.

HG doet wat het belooft. Mijn gedachten gingen als een razende verder. ‘Wauw Heer, Ja, H.G. doet wat Hij belooft!’ Ik werd zo enthousiast.  De letters HG staan voor mij namelijk niet voor een schoonmaak product maar voor Heilige Geest.  Dus geen HG maar H.G.  Daar ter plekke liet God mij zien: ’Lieverd, kijk eens goed. De Heilige Geest doet wat Hij belooft!’

Je begrijpt dat ik het toen niet kon laten om ook Google eens te raadplegen over de Heilige Geest. Trouwens heerlijk om dat eens te doen, maar dat even terzijde.  Op een van de vele websites las ik bijvoorbeeld het volgende:

 • Het is de H.G. die wedergeboren doet worden.
 • Het is de H.G. die getuigt met onze geest, dat wij kinderen Gods zijn.
 • Het is de H.G. die ons wil helpen in ons gebed, met het begrijpen van de bijbel, met het getuigen van ons geloof.

 

Gewoon even naar de Buurtsuper en dan wordt je niets vermoedend verrast door Zijn aanwezigheid. Hetgeen wat God op dat moment door mijn hersentjes en hart liet stromen gaf mij inspiratie om dit alles op te schrijven als zijnde een bemoediging:

Lieverd,
H.G. doet wat Hij belooft! Het is namelijk Papa God, Jezus, de Heilige Geest zelf wanneer Hij ons interne huisje binnenkomt, Hij op liefdevolle wijze ons innerlijk komt reinigen.  Daar waar in ons verleden vlekken, kalk, aangekoekte smurrie ons leven (ziel, geest en lichaam) hebben bevuild, wordt het liefdevol verwijderd. Daar waar duistere kanten zijn, komt Zijn glansdoekje tevoorschijn. Daar waar butsen geslagen zijn, komt Hij met een verzachtende polijstachtige crème en daar waar wij zelf denken dat we nog minder waard zijn dan een duizend en één dingen doekje, komt Hij met de mantel der Gerechtigheid.
Wat een heerlijkheid!

Met deze bemoediging (misschien ook wel aanmoediging) bid ik je dan ook toe, dat je je laat verfrissen door de Heilige Geest en dat je daadwerkelijk zult ervaren, dat Hij jou niet langer laat rondlopen met vlekken, butsen en aangekoekte resten van vuil.

Laat je vullen met Zijn Liefde, Waarheid en Gerechtigheid en je zult onder Zijn leiding zien dat je na verloop van tijd zult schitteren en stralen, want ...  H.G. doet wat Hij belooft! (Johannes 15:1-8).

Zegen en liefs, Leoni