Array
(
  [Itemid] => 217
  [option] => com_content
  [catid] => 34
  [id] => 927
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Leven in alle volheid

De dag is net begonnen en het is wat somber en druilerig buiten. Geen weer om enthousiast van te worden. Maar in mij borrelt en bruist het van leven. Dat komt omdat God in mij woont en me raakt met Zijn woorden van leven en hoop.

In God is volheid van leven. Dat proef ik en smaakt zo bijzonder. Een volheid van leven, die niet beïnvloed wordt door mijn omstandigheden, maar door de waarheid die er is in God.

Hij kent mij en houdt van mij. Zijn hand is op mijn leven. Hij heeft mij gemaakt zoals ik ben en Hij was vanaf het allereerste moment blij met mij. Zo ontstond ik en kwam op deze wereld. Maar God gaf mij ook het leven als kind van Hem. Toen ik ervoor koos om mijzelf aan God te geven, werd ik als het ware opnieuw geboren. Ik kreeg een nieuwe identiteit en mocht het oude achter mij laten. Dit heeft een grote verandering in mijn leven gebracht, die al vele jaren duurt. 

Steeds meer ontdek ik wat het betekent om in die volheid te leven. God wil dat we de overvloed van het leven in Hem kennen en daaruit leven. Het doet Hem verdriet als we tevreden zijn met een middelmatig leven. God nodigt ons uit om ervoor te gaan en alles te ontvangen wat Hij voor ons heeft. En de Heilige Geest wil ons inspireren en ondersteunen om dat leven te ontdekken. Hij woont in ons en vindt het geweldig om aan ons te geven wat we nodig hebben.

Leven in al zijn volheid is ongekend. In God zijn geen beperkingen, alles is mogelijk voor Hem. Hoe meer ik dat besef, hoe meer ik ernaar verlang dat te grijpen in mijn leven. God geeft ook mij ongekende mogelijkheden. Ik hoef mijzelf geen beperkingen meer op te leggen, maar mag ervoor gaan.

Leven in al zijn volheid, het is een geweldig avontuur. Ontdekken en ontvangen. Verder trekken aan de hand van God.

Wilma Oosterhuis