Array
(
  [Itemid] => 217
  [option] => com_content
  [catid] => 34
  [id] => 891
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Leven vanuit rust

We leven in een tijd waarin veel op ons afkomt. Mensen om ons heen doen een beroep op ons, we hebben taken die we moeten doen en resultaten die we moeten behalen. Hoe ga je om met de verwachtingen die anderen hebben en de eisen die aan je gesteld worden? Ook als christen kunnen we gemakkelijk een druk op ons laten leggen. 

Lange tijd liet ik me ook opjagen en probeerde ik alles zo goed mogelijk te doen. Hierdoor ervoer ik een druk om dingen op te pakken en liefst binnen de gestelde tijd. Voor mij was het een eyeopener om te ontdekken hoe God hier tegenaan kijkt. 

Hoor maar wat Jezus hierover zegt: 

‘Vind je het moeilijk om te doen wat God wil? Is het een te zware eis voor je? Kom dan bij mij. Ik zal je rust geven. Doe wat ik je zeg, en leer van mij. Je moet vriendelijk zijn, net als ik, en jezelf niet het belangrijkste vinden. Dan zul je werkelijk rust vinden. Wat ik van je vraag, is eenvoudig. Wat ik van je eis, is niet zwaar.’

God nodigt je uit om dicht bij Hem te komen en bij Hem rust te vinden. Hij wil je een plek van veiligheid en geborgenheid geven, een plaats waar diepe vrede is. En vanuit het zijn bij God, gaat Hij tegen je spreken. Je mag ontdekken dat het niet gaat om jouw prestaties. God wil dat je naar Hem luistert en de dingen oppakt die Hij voor je heeft. Dat je liefde van God ontvangt en die mag delen en doorgeven. Dat Gods Geest in je is en door je heen wil werken. 

Vrede en rust groeien in jou als vrucht van de Geest. Je mag je uitstrekken om die rust elke dag te ontvangen, in elke situatie. De Heilige Geest is helemaal toegewijd om jou te vullen met vrede en rust vanuit de hemel. Je mag leren om in die rust te leven. 

En hoe ga je die rust nu toepassen in je leven? Je krijgt volop oefensituaties waarin je mag leren om te gaan met dingen die op je afkomen. Laat dit geen druk op je leggen en reageer ook niet negatief. Vraag God om rust om te weten of je dingen moet oppakken en op welke manier.

De vijand wil je onder druk zetten en in verwarring brengen. Als jij reageert in de tegenovergestelde geest en blijft in de rust, dan heeft hij geen vat op je. Daarom is rust een geweldig wapen in de strijd. De vijand kan je dan niet raken en verliest zijn invloed op jou. 

Leer wat het betekent om rust te vinden en in die rust te blijven, welke omstandigheden je ook tegenkomt. Gods Geest wil je boven de omstandigheden plaatsen en alles geven wat je daarin nodig hebt.