Array
(
  [Itemid] => 217
  [option] => com_content
  [catid] => 34
  [id] => 893
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Lievelingsdag

Wat is het heerlijk om iedere nieuwe morgen te beginnen met het hardop uitspreken van de woorden 'Vandaag is het weer een Lievelingsdag!' (m’n persoonlijke versie van Ps. 118:24).

De toon voor deze dag is gezet en terwijl ik het uitspreek ervaar ik de vreugde en het voorrecht om God te kennen. Het is heerlijk om dagelijks met Hem te wandelen en Zijn weg te gaan.

Deze woorden nu opschrijvende kan het overkomen als dat het volgen van Jezus heel gemakkelijk is maar niets is minder waar. Vaak komt het aan op het maken van een keuze. Zo is er bijvoorbeeld de keuze of ik deze dag luister naar mijn eigen gedachten of luister naar de woorden die Papa God over mij spreekt.

Als ik mijn eigen gedachten volg dan hoor ik een stem die mij wijst op hobbels, valkuilen en teleurstellingen. Ik ervaar strijd, bemerk dat er nog onbeantwoorde vragen zijn en herinneringen van vroeger komen boven al dan niet gepaard gaande met bijbehorende emoties. De ontmoedigende aanklachten van satan gaan aan een stuk door en het is zó vervelend dat deze gedachten op zo’n dag niet te stoppen zijn … of toch?

Ik hoor namelijk nog een stem. Het is die zo intense, liefdevolle zachte stem van de Heilige Geest die ‘non stop’ door mijn eigen gedachten door spreekt. Die stem spreekt woorden van liefde, van acceptatie, aanmoediging, bemoediging, troost, bescherming, vrede, rust én woorden van een hoopvolle toekomst. 

De Heilige Geest zegt mij 'Ga, doe het maar. Ik reis met je mee. Ik baan de weg voor jou. Ik loop voorop, wijs je de weg, vang de klappen voor je op en zorg dat je veilig aankomt. Vertrouw Mij maar en weet dat Ik je nooit zal verlaten. Mijn woord is Waarheid en Ik ben Trouw. Tot aan de voleinding van deze wereld zal Ik dezelfde zijn. Gisteren, vandaag en morgen!'

En als bevestiging van zijn liefdevolle woorden ontvang ik een tekst uit Jesaja 41:13 waar staat geschreven: ‘Want Ik ben de Heer je God. Ik neem je bij de rechterhand en zeg je: Weest niet bang. Ik zal je helpen.’

Als je jezelf in het bovenstaande herkent dan is het mijn gebed voor jou dat je Zijn liefdevolle stem zult horen en ook jij kunt zeggen: 'Vandaag is het weer een Lievelingsdag!'