Array
(
  [Itemid] => 217
  [option] => com_content
  [catid] => 34
  [id] => 938
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Niet perfect is ook okay

Woorden die mij raakten en iets in mij losmaakten. Is het echt okay als iets niet perfect is, als ik niet perfect ben? Eerlijk gezegd vond ik het niet okay en plaatste ik een hoge lat voor mijzelf waaraan ik moest voldoen. Tot God hierover begon te spreken tot mij.

Dat begon op een aparte manier. Ik was een omslagdoek aan het haken met prachtig garen en genoot ervan. Tot ik een fout maakte en een stukje uithaalde. Dat was niet zo'n punt, maar op dat moment ontdekte ik dat deze fout al veel langer had gemaakt en dat ik bijna alles moest uithalen. Het was een fout die niemand zou zien, maar ik wel omdat ik wist waar die zat. Niet uithalen, betekende dat ik er niet meer van kon genieten. Ik legde het haakwerk eerst maar even weg om erover na te denken. 

In die tijd begon God tot me spreken. God liet me zien dat ik goed ben zoals Hij me gemaakt heeft. Dat Hij van me houdt en blij met mij is. Dat ik met Hem mag leven en dat dit een verandering in mij teweeg brengt. Dat er mooie dingen uit mij komen, maar ook minder mooie. In dit alles houdt God van mij en verlangt ernaar om bij mij te zijn en met mij te leven. Hij verlangt naar wie ik ben, naar mijn liefde en aandacht. God verwacht geen perfectie van mij. Hij wil mij vreugde en volheid geven om te leven. En daardoor ga ik veranderen en meer worden zoals God mij bedoeld heeft. Ik mag leven in ontspannenheid waarin ik mijzelf ben en mag genieten van elke dag. Genieten van het zijn bij God en de mogelijkheden die Hij me geeft. 

Het heeft iets in mij vrijgezet dat ik niet perfect hoef te zijn. Ik mag mijzelf zijn en het beste geven van wat ik heb. Ik mag elke dag instappen als een gift die God mij geeft en ontdekken hoe God bij mij is en mij leidt. Het geeft een lichtvoetigheid in mij, omdat ik niet aan alle eisen hoef te voldoen. Ik mag er zijn en volop leven. Vol verwachting en openstaan voor Gods inspiratie, uitzien naar de avonturen die voor mij liggen.

En het haakwerk hoe is het daar mee gegaan? Nou dat snap je wel, ik heb geen steek meer uitgehaald, maar ben verder gegaan. Voor mij is dit een prachtige herinnering aan Gods woord dat ik niet perfect hoef te zijn. Ik ga genieten van deze omslagdoek met zijn mooie kleuren en kijk niet naar wat er fout aan is. 

Wilma Oosterhuis