Array
(
  [Itemid] => 217
  [option] => com_content
  [catid] => 34
  [id] => 778
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Vrij zijn

Jezus kwam om waarheid te brengen: waarheid over wie God de Vader is en waarheid over wie jij bent. Die waarheid maakt je echt vrij! Alles wat je kan vasthouden, verbreekt Jezus. Je mag jezelf zijn, je mag echt zijn en volop leven in vrijheid!

God heeft je gemaakt om een relatie met Hem te hebben. God diepste verlangen is dat je ontdekt dat er een Vader is die intens van je houdt en die je leven totaal wil veranderen. Er gebeurt iets geweldigs als je je leven aan God geeft. Je krijgt een nieuwe identiteit als kind van God. God zet je volkomen vrij van elke zonde en schuld. Hij maakt je witter dan de witste sneeuw. Als God naar je kijkt, ziet Hij wat de Here Jezus voor je heeft gedragen en jij bent vrij om jezelf te zijn en volop te leven. 

God geeft je vrijheid om te leven. Je mag echt zijn, met je mooie en minder mooie punten. God accepteert je voor de volle 100%. Je hoeft niets te doen om Gods acceptatie te ontvangen. Sterker nog, je kunt niets doen om die acceptatie te verkrijgen. Als jij jezelf voor 100% aan God geeft, accepteert God jou helemaal. Ontvang het - niet alleen in woorden - maar ook diep in je hart. Jij mag er zijn en Vader God houdt van jou. 

Je kunt niet vrij zijn, als je gebukt gaat onder zorgen. Draag je zorgen niet als een rugzak met je mee, maar breng ze bij God! Het kan zijn dat je vandaag niet aankunt, omdat je bang bent voor wat morgen kan gebeuren. Dan berooft het je van je kracht om vandaag te leven. Je kunt vandaag niet van God ontvangen wat je morgen nodig hebt.

Daarom zegt Jezus ook dat je moet ophouden je zorgen te maken over morgen! Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last. Ons gepieker is vaak het dragen van een last die we helemaal niet hoeven te dragen. Leg je zorgen in Gods hand en richt je aandacht van je probleem naar Gods kracht!

Waar Gods Geest is, daar is vrijheid! God bezit de sleutels van ketens in je leven. Om vrij te worden moet je Zijn Geest vrij spel geven. Gods kracht heelt door zijn aanraking, rekent af met misstappen en zet je vrij van elke veroordeling.

Open je ogen, je gedachten, je hart en je handen voor wat God tot je spreekt. Spring naar het speciale plekje dat God voor jou gereserveerd heeft, waar elke nieuwe dag adembenemend kan zijn.  

God is niet alleen heilig en almachtig, maar ook een liefdevolle Vader, een Herder. Hij wil je leiden en beschermen. Hij geeft je de kracht die je nodig hebt om aan te kunnen wat zich in jouw leven aandient, hoe moeilijk ook. Soms gebeuren er dingen die een mens niet aankan, maar dan draagt Hij het voor jou.