Array
(
  [Itemid] => 227
  [option] => com_content
  [catid] => 39
  [id] => 795
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Informatie

Aglow is een interkerkelijke, wereldwijde organisatie van christenen die als doel hebben het levend makende evangelie van Jezus Christus door te geven. Elk land geraakt, elk hart veranderd. 

Jaarthema

Het actuele jaarthema van Aglow Nederland is: 'Shine Your Light!' Wij mogen vol zijn van Gods licht en kracht en lichtdragers zijn in ons land. Aglow is in een tijd van diepgaande verandering. God geeft een aanraking van Zijn waarheid die vernieuwing en vrijheid geeft. Leven in Gods tegenwoordigheid, meer en meer hemel op aarde leven. Identiteit is de sleutel tot verandering. We zijn in Christus en leren te blijven in wat Hij al voor ons heeft gedaan. Leven vanuit onze identiteit en alles bekijken vanuit de situatie van wie we zijn in Jezus.

Aglow is in Nederland actief door het hele land heen. Plaatselijke teams organiseren maandelijkse bijeenkomsten waar bezoekers van harte welkom zijn. Zo zijn er afdelingen die in een zaal bijeenkomen en lighthouses met bijeenkomsten bij iemand thuis. Ook is er een jaarlijks een conferentie in het voorjaar die openstaat voor alle vrouwen en mannen van jong tot oud. Daarnaast zijn er conferenties en trainingsdagen voor de medewerkers van Aglow. Je bent welkom bij Aglow! 

Afdelingen

Aglow Nederland heeft 21 afdelingen voornamelijk voor vrouwen. Er is 1 afdeling Aglow for All, voor jong en oud, single of getrouwd, man of vrouw. Het bijzondere van Aglow is dat er bezoekers komen vanuit verschillende kerken, die samen de eenheid in God beleven. Het gaat om God, het zijn in Gods tegenwoordigheid en van Hem ontvangen. Dan doen we door een tijd van aanbidding, onderwijs, ontmoeting en samen delen. Elke plaats heeft informatie over de bijeenkomst op de website geplaatst. Klik hier voor info over afdelingen

Lighthouses

Aglow Nederland heeft 20 lighthouses. De meeste lighthouses komen één keer per maand bij elkaar. Meestal bij iemand thuis, laagdrempelig in een kleine groep van van 5 tot 20 vrouwen. De groepen zijn verschillend, groepen met ouderen van 70+ of juist jonge meiden, groepen die boekbesprekingen houden en daar vervolgens met elkaar over praten. Er zijn groepen gericht op gebed en groepen die geregeld creatieve dingen doen zoals schilderen. Maar bij alle lighthouses staat ons geloof in de Here Jezus centraal, met altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek of gebed. Klik hier voor info over de lighthouses.

Generations

Generations groepen bestaan uit jonge mensen die elkaar op reguliere basis ontmoeten om elkaar te ondersteunen, van elkaar te leren en om te groeien in hun geloof. Een Generations Groep is een gemeenschap van gelovigen; die God aanbidt, het Woord bestudeert, Zijn Koninkrijk brengt bij ongelovigen en gebruik maakt van hun door God gegeven talenten om hun gemeenschappen te raken met de liefde van Jezus. Ons doel: het licht van Jezus te brengen in de donkere plaatsen. Boven alles, die in Generation groepen samen groeien in het begrijpen van Gods liefde en hoe om te wandelen in Zijn volheid. Klik hier voor info over Generations.

 Financiën 

Aglow is afhankelijk van giften. Ons verlangen is om in Nederland het levend evangelie door te geven, zodat ons land verandert! Uw steun is nodig, in gebed en financiën. U kunt een gift overmaken op IBAN nummer: NL 72 RABO 0136 4129 63 t.n.v. Aglow Nederland, Barendrecht. 
Aglow beschikt over de ANBI status van de belastingdienst. Al uw giften zijn belastingaftrekbaar. 

Engelstalige Aglow Afdelingen in Nederland

In Nederland is ook een Engelstalige Aglow actief. Dit is onderdeel van de Europese Engelstalige Aglow die afdelingen heeft in Nederland, België, Duitsland, Spanje en Luxemburg. Meer informatie vind je op de website European English Aglow.

.