Array
(
  [Itemid] => 158
  [option] => com_content
  [catid] => 22
  [id] => 934
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Aglow Festival Alkmaar

In de vroege morgen, terwijl de dauw nog op het land lag, vertrokken we naar Alkmaar. Hier werden we in een warm en gezellige kerk begroet met koffie. Na het uitpakken van alle dozen, begonnen Elian en José aan hun megaklus: het decoreren van het podium en de zalen. De andere dozen werden in de keuken en de hal gezet. Langzamerhand kwamen de medewerkers binnen druppelen. Door een aantal dames werd er een heerlijke lunch klaar gemaakt, terwijl de anderen hun zaal inrichten, hun plaatsje klaar maakten of hun tafels mooi maakten. Na de lunch hadden we een fijne bidstond en ging ieder op zijn of haar plaats staan.

Elke bezoeker kreeg een mooie tas met een verrassende inhoudt. Bij de verkoop van muntjes was het al snel druk, evenals bij de informatietafel en de kadotafel. Klokslag 14.00 uur openden we het Festival met een warm welkom en een schitterende dans van een echtpaar uit Heerhugowaard. Na de uitleg over de diverse Workshops ging ieder zijn weg naar de zaal van keuze.

 • In de kerkzaal stond Eveline Bakker. Haar thema 'Shine Your Light' werd uitgewerkt met voorbeelden vanuit de Bijbel, maar vooral hoe je dit in je dagelijkse leven kunt laten zien. Daarna daagde ze de aanwezigen uit om te delen wat zij zoal doen op dit vlak. Na wat aarzelen kwamen de mensen toch naar voren om hun ervaringen hierover te delen.

 • Jeannette Rog sprak over 'Gods grootste verrassing voor jou!'. Omdat we toch al tegen december liepen was iedereen best wel nieuwsgierig. Vol passie sprak Jeannette over deze grote verrassing: de doop met de Heilige Geest, die er voor iedereen is.

 • Bij Wilma Oosterhuis kon je je creativiteit kwijt in 'Schrijvend schatten ontdekken'. Naar aanleiding van het leven van David kon een ieder op eigen manier een tekst of woord schilderen op papier. Ondertussen werd natuurlijk doorgesproken over het verhaal.

 • In de workshop 'Ontspannende handmassage geven én ontvangen' werd geleerd om elkaar tijdens een zelfgemaakte olie elkaar een handmassage te geven. De gespreksonderwerpen werden ondersteunt door de vragen die we op een theezakje kunnen lezen.

 • Bij Rob en Yvonne was er een lach en een traan, maar ook de confrontatie over de verschillen tussen mensen en specifiek tussen man en vrouw. In hun 'Deurtjes en laatjes' werden we uitgedaagd om open te staan voor anders-denkende en anders-voelenden.

 

Na een kopje koffie en thee met heerlijke zelfgemaakte koeken, kon een ieder naar een andere workshop. Tijdens de tweede workshopronde was er ook een 'stilte workshop', begeleid door 3 muzikanten. Even tot rust komen bij de Heer.

Verzadigd door zoveel indrukken kon iedereen na deze 2e ronde-workshop nog even langs de tafels lopen, onder het genot van een nootje, knabbeltje, wat frisdrank of een kopje thee of koffie. Ook zag je dat er leuke groepjes ontstonden die contact met elkaar zochten en vonden. Na het gebed werd iedereen uitgenodigd om hun bordje vol te scheppen met lekkere dingen, meegenomen door alle aanwezigen. Er was zelfs over!

Rond 18.30 uur ging de kerkzaal open voor de Cellebration. Een ieder kreeg een sleutelhanger met een lichtje eraan. Wilma had een indringende boodschap over de blindgeborene die het licht zag. Zo kan Jezus ons raken met Zijn licht daar waar wij zijn. Onder begeleiding van een muziekband zongen we mooie liederen en strekten we ons uit naar Zijn liefde. Ook was er een beeld en oproep dat God wilde genezen, met het gevolg dat er veel naar voren gingen voor gebed. Als afsluiting werden alle lichten gedoofd en kon iedereen tijdens het laatste lied ‘This little light of mine’ meezingen en het eigen lichtje laten schijnen.

Reacties van deelnemers

 • Mijn man en ik hebben erg gelachen bij de workshop over deurtjes en laatjes. De schrijfworkshop vond ik zeer inspirerend. Knap hoe eenvoudige opdrachtjes je zo veel meer uit een tekst kunnen laten halen.

 • Twee vrouwen die samenwerkten in het gebed/nazorg vertelden, dat hun samenwerking helend was.

 • Wat ik zo gehoord en gezien heb heeft men het festival als blij en warm ervaren. Alles was aanwezig tot aan de laatste uitnodiging voor gebed in de  samenkomst. Mooie contacten kunnen leggen.

 • Ik heb veel dames gesproken bij de infotafel en allemaal waren ze erg enthousiast over het festival en vooral over de workshops. Er hing een heel goede ontspannen sfeer. Praktisch gezien liep het ook goed.

 • Er was rust en overzicht door grote hal en vele lokalen, prima gebouw, gezelligheid op de toiletten, veel workshops met veel keuze mogelijkheid. De boodschap van Wilma was compact en praktisch.

 • Een prachtig ruim gebouw met vele mogelijkheden. De medewerkers van de kerk waren vol liefde en toewijding!

 • Tijdens de Celebration kwam een gast binnen. Tijdens een praatje werd duidelijk dat hij ‘zomaar’ even kwam kijken, omdat hij over het Festival had gelezen in de krant. Hij wist niets van het evangelie en ging met een liefdevol getuigenis naar huis.

 

Klik hier voor foto's van het festival.