Array
(
  [Itemid] => 158
  [option] => com_content
  [catid] => 22
  [id] => 937
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Aglow Festival Gouda

Met glanzende stoffen, ballonnen, vlaggetjes en banners wordt het schoolgebouw 'De Goudse Waarden' met de hulp van vele vlotte handen omgeturnd tot een locatie een festival waardig. Met als klap op de vuurpijl: een paarse loper op 'het bordes'. Een feestelijk welkom!

Verbazingwekkend wat je samen in een paar uur tot stand kunt brengen: stands voor fundraising en een informatiestand over Aglow staan opgesteld; alles is aangekleed, versierd en de stoelen staan op de juiste plaats. Om half 2 staat alles klaar voor de ontvangst van de Festival-gangers: goodie-bags en naamstickers; de koffie (en thee) is bruin. De bezoekers kunnen komen en dat doen ze ook!

Om 14.00 uur is het verzamelen geblazen. 

Elian van Ingen opent het Festival en heet iedereen hartelijk welkom. 

Na een filmpje over 'Aglow 50 jaar' gaan we van start met 'EVERY PRAISE'!  Dansen, bewegen en zingen voor Onze Maker. Gelukkig met ondersteuning van een filmpje en twee 'voordansers'. De hele zaal komt in beweging en de stemming wordt steeds feestelijker!

Elian geeft uitleg over de workshops: Er is keus genoeg!

De eerste ronde: 

 1. Leven uit de kracht van de Heilige Geest
 2. Als de olie bijna op is: over Shine your Light en het Chanoekafeest
 3. Gods hart gaat uit naar jou: op een creatieve manier bezig zijn met Gods liefde
 4. Ontspannende handmassage: geven en ontvangen 


Na de koffiepauze met lekkers is de tweede ronde:

 1. Shine your light: handvatten en uitdagingen om verschil te maken in jouw omgeving
 2. Gods stem verstaan is makkelijker dan je denkt
 3. Licht op kleur! Creatief bezig zijn met kleur
 4. Dansen en vlaggen


Een half uurtje later is het tijd voor eten en ontmoeting. Overweldigend wat iedereen heeft meegebracht. Salades, hartige muffins, rauwkost, heerlijke broodjes, fruit, taart, teveel om op te noemen. 

In de CELEBRATION na het eten vertelt Phia Kamp over de Samaritaanse vrouw die Jezus ontmoet bij de bron en Die haar leven en dat van de dorpelingen op zijn kop zet. Daarna is het dansen, vlaggen, zingen en God aanbidden onder leiding van Hans en Rolinka Leeflang en hun band. En dat deden we!  Het was zeker 20.15 uur toen Elian ons allemaal bedankte en uitzwaaide: Goede thuisreis en wie weet tot ziens op het volgende festival, in Groningen!

Wat een heerlijke dag! 

Groot is Hij allerhoogste Heer
Onze Vredevorst
Wat een God is Hij!
 

Klik hier voor foto's van het festival.