Array
(
  [Itemid] => 158
  [option] => com_content
  [catid] => 22
  [id] => 947
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Aglow Festival Groningen

We hebben er naar uitgekeken, er hard voor gewerkt en dan is het zover: 21 april – Be Aglow Festival in Groningen. We zijn te gast in het prachtige gebouw van Destiny Church waar we hartelijk welkom worden geheten door lieve en zeer behulpzame mensen van deze gemeente.

Na een kop koffie gaan we met z’n allen aan de slag. Stoelen worden verplaatst, de fundraising stand en de Aglow stand worden opgebouwd. De vuurtoren, die we kennen van de conferentie, krijgt een prominente plek op het podium, 150 goodie-bags worden gevuld. 

Om 13.00 uur komen de eerste bezoekers al binnen en om 14.00 uur opent Elian van Ingen het festival. Na een kort flimpje over ‘Aglow 50 jaar’ gaan we echt van start met ‘Every Praise’ van Hezekiah Walker. Een geweldig lied waarbij je wel in actie moet komen. Er wordt gedanst, geklapt en gezongen. 

Dan is er de eerste ronde met workshops:

 • Wie zeggen de mensen dat ik ben?
 • God houdt van kleuren
 • Luisteren naar de stem van God
 • Zorg voor je hart? Als relaties niet vanzelf gaan

In de pauze is er koffie en thee met allerlei heerlijke, veelal eigen gebakken, lekkernijen. Gesprekken komen makkelijk op gang, er worden ervaringen uitgewisseld, gezellig gepraat, gelachen en dan is de pauze alweer voorbij.

De tweede ronde workshops gaat van start.

 • Hand in hand met de Heilige Geest
 • Creatief schrijven
 • Jeruzalem, de stad van de grote Koning!
 • Thuiskomen bij God, thuiskomen bij jezelf


Ondertussen wordt het koud buffet klaargemaakt. Wat een prachtig opgemaakte salades, heerlijke hartige taarten, gevulde wraps, broodjes, fruit. Teveel om op te noemen. Geweldig om zo samen de maaltijd te gebruiken.

In de Celebration sprak Phia over Naäman die door het dienstmeisje van zijn vrouw bij de profeet Elisa aanklopt voor genezing van zijn melaatsheid. Zijn wij ook zo vrijmoedig als dit jonge meisje om mensen te wijzen op God?  Dan is het tijd voor worship. Zingen, dansen, vlaggen en aanbidden. Onze God is een geweldig God, waard om geprezen te worden. 

Every praise is to our God
Every word of worship with one accord
Every praise is to our God
Sing hallelujah to our God
lory hallelujah is due our God
Every praise every praise is to our God 

Klik hier voor foto's van het festival.