Array
(
  [Itemid] => 158
  [option] => com_content
  [catid] => 22
  [id] => 910
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Aglow Festival Rotterdam

Het Be Aglow Festival in Rotterdam was een super feestelijke en mooie dag. Alle gasten werden verwelkomd met een vrolijk gekleurde goodie bag die Aglow Rotterdam verzorgd had. Met een vrolijke 'Vier het leven' naamsticker op (gemaakt door Aglow Gouda) begon om klokslag 14 uur het programma.

Onder het geluid van de sjofar werd de banier binnen gedragen door Aglow Generations Nieuwerkerk. De banier vertegenwoordigde De Vader zelf als God de Almachtige. Heel indrukwekkend. Met het lied Glorius en Groot is de Heer God almachtig uitgevoerd met prachtige vlag en dans werd het festival geopend. 

Hierna begonnen de workshops. Vier het leven stond centraal in alle workshops. Mooi om te zien hoe we het leven kunnen vieren. Anneke Pol vertelde hoe we het leven kunnen vieren in alle omstandigheden. Het leven vieren door de kracht van de Heilige Geest vertelde Gerdien Otto in een workshop. En hoe geloofshelden en heldinnen uit de bijbel ons nu nog kunnen inspireren om het leven te vieren vertelde Eveline Bakker. 

Na de workshops was er koffie en thee met wat lekkers. Ook hier werd het leven gevierd met mooi gecreëerde cupcakes en heerlijke brownies. (Sommige mensen bewaarde de bovenkant van de cupcakes voor thuis, omdat ze het jammer vonden om op te eten ;-)

In de tweede workshopronde vertelde Yvonne Elbers op een krachtige manier èn met humor hoe je ontspannen op pad kunt gaan. Bij de workshop van Esther van Leeuwen werd het leven gevierd met God goodies. De meest prachtige groenten en fruit kwamen voorbij..letterlijk en figuurlijk. Bij Pauline Vis gingen we creatief aan de slag door iets te maken voor een ander. Het leven vieren doe je samen!

En toen kwam het buffet. Overweldigend en zó leuk wat een ieder had bijgedragen aan dit kleurrijke en prachtige buffet, waar we met elkaar van konden genieten. Enjoy was het thema op de servetten. En dat hebben we gedaan. Genieten van het lekkers en genieten van elkaar!

Na het eten was er een kort woord van Yvonne waarna Angelie van Avendonck kwam met de aanbidding. Haar verlangen om ons mee te nemen naar Gods hart kwam in alle liederen terug. Zo mooi! Wat is onze God toch enorm persoonlijk en gericht op relatie! Zo gaaf om te zien dat nieuwe jonge mensen zich vrij voelde om te vlaggen en te dansen. Het zien van de vrijheid die Aglow bij zich heeft nodigde uit om gewoon uit te stappen en mee te doen.

Iedereen ging naar huis met een prachtige tekst die in een ballonnenregen naar beneden kwam. En het lied coming alive in zijn of haar hart.
We zijn dankbaar dat we in dit Be Aglow festival het LEVEN met elkaar mochten vieren!!

Klik hier voor een prachtige fotopresentatie van het festival!