Array
(
  [Itemid] => 158
  [option] => com_content
  [catid] => 22
  [id] => 955
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Be Aglow Festival Middelburg

Om 11 uur startten de voorbereidingen van het Be Aglow Festival in Middelburg. Het was even zoeken naar wie doet wat, maar al snel gingen de werkzaamheden als een speer!! Langzaam zag je de zaal veranderen in een echte Aglow zaal. Een liefdevolle gebedshoek met schaapjes op de stoelen, iets lekkers op tafel, mooie gordijntje met hartjes. Een tafel met cadeautjes voor de fundraising, boekentafel en overal lekkere babbelaars in een schaaltje. Er werden kleden op tafels gedrapeerd met bloemen en groen, de buffettafel kreeg een elegante bordeaux rode afrastering met gouden palen waar je doorheen kon lopen. Een schitterend bloemstuk op het podium, vlaggen in de zaal, versieringen aan de wand: teveel om op te noemen! En ... als je binnenkwam dan voelde het als koninklijk en zeer uitnodigend!

De sfeer zat er goed in, de bedrijvigheid was in liefde en de toewijding van iedereen was groot. De workshops waren goed voorbereid. Ook in de aanloop naar het Festival is er een hoop werk verzet, verder is er veel gebed geweest.

De opening was schitterend: met de ramshoorn en de dansgroep die danste: Let G-d arise!

Daarna een gevarieerd programma van workshops, met:

 • Focus op Gods Geest - Yvonne Elbers
 • Een welriekende reuk, een liefelijke geur -  Corrie Meijer
 • Focus  -  Pauline Vis
 • A good ID! - Caroline van Tulden

 

En in de 2e ronde:

 • Focus op Gods stem  - Yvonne Elbers
 • Ik ben waardevol, succesvol en boordevol! - Mieke Beiler
 • God heeft ALLES onder controle - Antoine Beiler
 • Al schrijvend schatten ontdekken - Wilma Oosterhuis

 
Er was een rijkelijke gevulde tafel bij het buffet om 17.30 uur, boven verwachting! Elke gast iets kon namelijk iets te eten meenemen; dat was een surprise hoe dat zou gaan …

In de Celebration was er tijd voor het woord: Wilma Oosterhuis sprak en deelde over de krachtige en onmisbare ervaring van de liefde van de Vader en deed een oproep voor gebed voor ieder die wilde. Een tijd van krachtige lofprijs en aanbidding volgde, met dansen en vlaggen. Als slot was er een bijzonder gebedsmoment: voor Zeeland, voor de dansgroep, voor Werkendam. Er werd zegen uitgesproken en er kwamen beelden en profetieën die we mee gaan nemen in onze afdelingen.

Ik denk dat iedereen die geweest is het ontzettend naar zijn zin heeft gehad en rijk gezegend is geweest. 

Elke bezoeker kreeg bij het naar huis gaan nog een tasje mee, gevuld met folders met info over Aglow en data van de Aglow avonden, een Zeeuwse dropje met een Bijbeltekst en een “FOCUS op God”-loep met een tekst.  We hadden er honderd gemaakt en … ze waren aan het eind van de avond op!!

Deze dag, 17 november 2018, was super gezegend en de roep zal nagalmen in Zeeland!! De Geest gaat water gieten op het dorre droge land en de klei die hard en stug is, zal vrucht gaan voort brengen!!

Klik hier voor foto's van het festival.