Jubileumfeest Aglow

Aglow Nederland bestaat 40 jaar en dat hebben we 25 mei gevierd met een fantastische viering. Het was een feest van ontmoeting om zoveel Aglow vrienden te begroeten en verhalen met elkaar te delen. Ondertussen genoten we van heerlijke traktaties.

Na dit samenzijn ging het programma ‘Goud van Oud’ van start, wat begon met een proclamatie van de vaandels en vlaggen van alle Aglow groepen. Een kleurrijk en krachtige moment. Onze presidente Phia Kamp blikte terug op 40 jaar Aglow. Een periode waarin Aglow tot groei bloei kwam in ons land en veel vrouwen zijn geraakt door de kracht van de Heilige Geest. Phia vertelde over de fases waar Aglow doorheen ging, met tijden van groei en stilstand. Hoe dit jubileum een scharnierpunt is in de geschiedenis en we nieuwe initiatieven zien. Hoe Aglow volop in beweging is.

‘Goud van Oud’ bracht ook bijzondere momenten. We zongen over Gods trouw waarbij Marlene Bos ons, als van ouds, begeleidde op de piano. Angelie van Avendonk was bij ons en zong twee prachtige liederen. We keken naar een mooie dans over het bewegen in de Heilige Geest door Erica Veldhuizen en Lenie Belonje. En het Aglow Team deelde hun droom voor Aglow Nederland.

Daarna kwam Gerard de Groot aan het woord. Hij sprak over de kracht van getuigenis en hoe God hetzelfde opnieuw op een volle en nieuwe manier wil doen. Gerard ontving een beeld voor Aglow. Hij zag een groot vuur en daarin zag hij het woord Aglow, vurig van Geest. En in dat vuur begon een wind te blazen en iedere letter van Aglow kwam naar voren en werd zichtbaar. De Heilige Geest kwam over die letters en zette ze in vuur en vlam. 

  • A van Aanbidding. Het is een bron waaruit een golf stroomt over Nederland en het land bevloeit. Het zorgt dat alle zaadjes die de afgelopen 40 jaar zijn gezaaid, beginnen te groeien. 
  • G van Gelovig Gebed. Wat geboorte gaat geven aan wat God wil geven. 
  • L van Liefde. Het bewegen vanuit innerlijke ontferming. 
  • O van Oogst binnenhalen. Dat God nieuwe mannen en vrouwen geeft die gaan komen. 
  • W van Winnaar. Geroepen om te winnen en terug te pakken wat is geroofd. 

Het feest ging verder en het ‘Vette & Zoete spijzen’ buffet stond voor ons klaar. Wat een verrassing met heerlijke en verrassende gerechten, waarbij het toetjesbuffet er uitsprong met torens opgebouwd van fruit. Heerlijk genieten van het eten en het samenzijn met elkaar. Het prachtige weer verhoogde de feestvreugde zodat het feest zich buiten voortzette.

Het ‘Feest van Vreugde’ volgde. Wat een vreugde was het om zo samen God te aanbidden. Met vlaggen, dans en zang gaven we God onze dank. Er waren woorden hoe Gods Geest gaat waaien vanuit het noorden, het oosten, het zuiden en westen. In een profetische handeling werd een kleine boot te water gelaten. Aglow wil klein en wendbaar zijn en gaan waar God roept.

Aart de Goede sloot het feest af en sprak Gods zegen over Aglow uit. Het feest is ten einde maar een nieuw avontuur voor Aglow is begonnen. We gaan ervoor, Aglow is in beweging om het land in bezit te nemen!