Array
(
  [Itemid] => 158
  [option] => com_content
  [catid] => 22
  [id] => 917
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Terugblik Conferentie 2017

Een conferentie bij Aglow is echt bijzonder, dat proef je vanaf het eerste moment als je de zaal binnenkomt. Geweldig om drie dagen met christenen uit heel Nederland en uit vele kerken bijeen te zijn. Een samenzijn in Gods tegenwoordigheid. Het thema is 'Vier het LEVEN! Jezus geeft leven in al zijn volheid'.

We openen de conferentie met het prachtige lied In The River van Kim Walker-Smith. In dans en muziek komt het lied tot ons en dit komt door de hele conferentie terug. We mogen tot leven komen in de rivier van goedheid. Een rivier die stroomt vanuit Gods hart. 

De muziek klinkt door het weekend heen en we hebben heerlijke tijden van aanbidding. Krachtig en vol vreugde, muziek en liederen die ons dichtbij Gods hart brengen. 

Vrijdagmiddag deelt Phia Kamp hoe wij geroepen zijn voor deze tijd. En hoe schaamte je kan tegenhouden om volop te gaan in wat God voor je heeft. Daarna zijn er verschillende workshops waar een keuze uit gemaakt kan worden. 

's Avonds spreekt Allison Bown over een levensstijl van vieren. Ze neemt ons mee in wat vreugde is en hoe je die vreugde bij God zelf kunt vinden. Haar woorden raken, juist omdat ze doorleefd zijn en ons brengen bij God zelf. In alles gaat het erom dat we leven vanuit de relatie met God en het blijven in Hem. Wat een verademing om dit te ontdekken en zo te leven. 


Op zaterdagmorgen spreekt Allison Bown opnieuw. Ze deelt hoe God onze identiteit al in ons legt voor we geboren zijn. Een bijzonder moment is het als ze laat zien, hoe ons verontreinigt leven helemaal schoon wordt als we ons laten vullen met het reinigende water van God. Al het vuil verdwijnt als Gods volheid in ons stroomt.

Geroepen voor deze tijd is het thema van de zaterdagmiddag. Phia Kamp deelt over het 50 jarig bestaan van Aglow International en wat God tot Aglow heeft gesproken in al die jaren. Jannie Reverda gaat hierop door en deelt hoe wij kunnen uitreiken naar de mensen om ons heen. Ook naar mensen van andere culturen. Gewoon door onszelf te zijn en de mogelijkheden te gebruiken die bij ons passen.

Zaterdagavond is het woord aan Hans Maat. Op verfrissende wijze deelt Hans hoe hij gegrepen is door de volheid van God. Het ontdekken van de kracht van de Heilige Geest waardoor mensen geraakt en genezen worden. Er volgt een tijd met woorden van kennis en genezing, waarin ieder uitgedaagd wordt om mee te doen. 

Op de zondagochtend gaat Allison Bown verder en brengt een woord van hoop. Een woord dat zich uitstrekt tot Nederland. 's Middags is het tijd om af te ronden en vertellen deelnemers wat God in hen heeft gedaan dit weekend. Wat bijzonder om deelgenoot te zijn van die verhalen. 

Krachtig, kleurrijk en levensveranderd zijn woorden die de Aglow Conferentie 2017 goed beschrijven. De conferentie heeft mensen geraakt en gevuld met Gods liefde en goedheid trekt ieder huiswaarts. Gods rivier blijft stromen door heel Nederland heen. 

Lenie Belonje heeft een prachtige fotopresentatie van de Aglow Conferentie gemaakt, klik hier om de foto's te bekijken!  

 

 

Bekijk  de openingsdans van Stephanie op het lied 'In the River'.

 

Vertaling van het lied In The River.

Er is een rivier waar goedheid stroomt
Er is een fontein waar zorgen in verdrinken
Er is een oceaan, dieper dan angst
Het tij komt op, komt op

Er is een stroom, die diep van binnen beweegt
Hij stroomt over vanuit het hart van God
De stroom uit de hemel, die op ons neerkomt
Het tij komt op, komt op

Springt open, springt open
Vanuit de grond
We voelen het nu
We komen tot leven in de rivier 

Breek open deuren van de gevangenis
Laat alle gevangenen vrij
Laat een bron ontspringen
Laat een bron ontspringen in mij

Niets kan deze vreuge tegenhouden
We dansen in de straten
Laat een bron ontspringen.
We komen tot leven in de rivier