Terugblik Conferentie 2019

‘The Goodness of God is running after me’. Dit is het lied waarmee de Aglow Conferentie geopend werd en wat nog steeds in mij doorklinkt. Wat is Gods goedheid oneindig groot. Zijn trouw en heerlijkheid hebben we geproefd in deze conferentie. De opening was ook een krachtige proclamatie van de Aglow groepen, die opkwamen met hun vaandel of vlag. Geweldig dat Aglow over heel Nederland verspreid is.

Phia Kamp beet donderdagavond het spits af en sprak over het thema ‘Met reikhalzend verlangen …’ Wij hoeven niet te kijken naar onze omstandigheden, maar mogen ons richten op God en wat Hij tegen ons wil zeggen. 

Op vrijdag en zaterdag kwam Nonnie McVeigh aan het woord. Vol kracht en vuur deelde ze over de tijd waarin we leven en de uitdaging die dit brengt. Wij hebben nu al een positie in de hemel en mogen tevoorschijn komen en onze erfenis in bezit nemen. Actief wachten en grijpen wat God voor ons heeft en daarin bewegen.

Een verrassend onderdeel was ‘De Koffer’. De teamleden van Aglow Nederland deelden op sprekende wijze over de Aglow koffer en de woorden die hierin zitten. Gezien en Geliefd worden, Op je benen gezet en Uitgedaagd worden. Daarna gingen alle deelnemers hiermee aan de slag en schreven in eigen woorden op wat dit voor hen betekende. Zo ontstonden kleurrijke waslijnen met prachtige kaarten. 

Een volgend thema was ‘Geestelijk ouderschap’, gebracht door Nadine van Wingerden en Lenie Belonje van Generations. Ze lieten ons zien hoe wij als mannen en vrouwen van alle generaties samen mogen optrekken en voor elkaar van betekenis kunnen zijn. God wil door ons heen werken en wij mogen elk de vlam aansteken zodat een groot vuur ontstaat.

We sloten af met drie heel verschillende workshops waaruit je kon kiezen. Allereerst een workshop over identiteit, vanuit het thema ‘Welke schoen trek jij aan’. Daarnaast een workshop om in groepen van hart tot hart met elkaar te delen. En tenslotte een workshop om op creatieve wijze invulling te geven aan de droom die je hebt. Zo mooi om te zien en horen hoe God mensen raakte en nieuwe dingen aanboorde. 

De hele conferentie was Gods tegenwoordigheid merkbaar. We hadden geweldige tijden van aanbidding waarin we God eerden met alles wat in ons is. De aanbiddingsband leidde ons hierin op voortreffelijke wijze en zo mochten we Gods heerlijkheid binnengaan. 

Een heerlijke conferentie, met afwisselende momenten van kracht en stilte, van ontmoetingen en persoonlijke tijd, van genieten van lekker eten en de zonneschijn buiten. Ons hart stroomt over van dankbaarheid aan God voor wie Hij is en wat Hij ons heeft gegeven.