Avonturen met God

Een heel nieuw jaar ligt voor je! Een jaar waarin je nieuwe avonturen met God mag beleven. Hij gaat voor je uit, je bent met Hem op weg. Mijn leven is vol avonturen geworden na mijn keuze voor God. Ik heb dingen gedaan die ik niet voor mogelijk had gehouden en ben op plekken geweest die ik niet had bedacht.

Mijn lijftekst is Efeze 2:10. Om het dichtbij te brengen, heb ik de tekst omgezet in eigen woorden. 

‘Want God heeft mij gemaakt en mij een nieuwe identiteit in Christus gegeven en vormt mij om te worden wie ik ben in Hem. In mijn leven mag ik de dingen doen die God in mij heeft gelegd en waarvoor Hij mij roept. In mij roept Hij tot aanzien wat Hij al voor mij heeft voorbereid. Ik mag de reis aangaan met Hem en innemen wat Hij voor me heeft.’

Jij weet niet wat dit jaar gaat brengen, maar God weet dat wel. Hij is voor je uitgegaan en heeft de weg voorbereid.

Stel je eens voor dat je alleen op reis bent in een vreemde stad of een onbekend gebied. Alles is nieuw voor je en je weet niet waar je naar toe moet gaan. 

Stel je nu eens voor dat je samen bent met iemand die dit gebied kent. Die al voorbereidingen heeft getroffen voor jouw komst. Dat is een hele andere ervaring en zal een andere reis zijn.

Zo mag jij met God reizen. Hij staat buiten de tijd. Hij is er nu maar weet ook wat de toekomst brengen gaat. Hij is al geweest bij wat nog komen gaat. Hij kent het begin vanaf het eind.

Toen Mozes het leiderschap overdroeg aan Jozua, sprak hij: 

De HEER zelf gaat voor je uit, Hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen. (Deuteronomium 31:8 – NBV)

God belooft voor je uit te gaan. Hij bereidt alles voor wat je nodig hebt en leidt jou tot je het vindt. Je mag luisteren naar God en voorzieningen ontvangen die Hij heeft klaarliggen. Wij zijn gemaakt naar Gods beeld. In elke situatie wil God iets van Zijn natuur aan ons geven. 

Je mag rust ontvangen, vertrouwen en vol verwachting zijn, want God is er. Je mag je richten op Hem. Hij houdt van jou en vult je met Zichzelf. 

God kent het eind en dat te weten geeft rust. God kent het hele verhaal. Hij is niet bezorgd over de plek waarin je nu bent. Hij kijkt verder dan dit moment. Je mag samen met Hem verder trekken.

Maak het persoonlijk: 

  • Hoe kijk je naar dit nieuwe jaar?
  • Wat spreekt God tegen jou over de weg die je gaat? 
  • Welke stap mag jij nemen en waarin ga je God gehoorzamen?

Wilma Oosterhuis