Dichtbij God zijn

Ik wil heel dicht bij U zijn
als een kind bij de vader op schoot
Ik wil heel dicht bij U zijn
dat is de plek waar ik hoor

Woorden van een bekend lied, waarin je uiting mag geven aan je verlangen om dichtbij God te zijn. De Vader hoort die woorden en kent het verlangen in je hart. God zal antwoorden en jij mag je hart openen voor Zijn woorden. Kijk verder dan je met eigen ogen kunt zien en richt je blik op God. Hij wil je van binnen aanraken en van Hemzelf in jou gieten. Zijn leven en vreugde is voor jou beschikbaar. Ontvang het en ontdek wie God is.

God wil je vrede geven, een vrede die alles te boven gaat en die niet afhankelijk is van omstandigheden. Een vrede die Gods Geest in jou legt. Een vrede te midden van uitdagingen omdat je de Vader kent en weet dat Hij bij je is. Niet zien op omstandigheden, maar opzien naar God. Op momenten dat je de vrede dreigt te verliezen omdat er pittige situaties voor je liggen, mag je het uitroepen naar Hem. Hij wil je helpen en je geven wat je nodig hebt. Zijn Geest woont als een Helper in jou, Hij kent jou door en door en wil voorzien. Roep het uit en God zal antwoorden. Leer van Hem. Zie niet naar jezelf met een blik van wanhoop, maar naar God met een blik vol verwachting en hoop. God voorziet, Hij is er en giet Zijn volheid in jou uit. 

God tilt jou op en neemt je in Zijn armen
Hij houdt jou heel dicht tegen Zich aan
Jij mag Hem omarmen en Hij laat jou nooit meer gaan

Ook al moet je door het diepe water
waar je zelf niet meer kunt staan
In Gods armen ben je veilig
Hij draagt jou, als je niet verder kunt gaan

Voor mij is het zo bijzonder om in mijn leven te ontdekken wat dit betekent. Om de veiligheid en geborgenheid bij de Vader te kennen en heel dichtbij Hem te zijn. Op momenten dat ik opzie tegen de dag en tegen de dingen die ik moet doen, dan roep ik het uit naar Vader God. En altijd weer verbaas ik me over de rust die God me dan geeft en dat ik in vertrouwen op Hem op weg mag gaan. God doet wat Hij belooft, Hij is er en wil aan je geven.

Maak het persoonlijk:

  • Waar liggen jouw uitdagingen, waar heb je hulp nodig? Vertel het aan God en leg jouw situatie in Zijn hand. 
  • Neem tijd om dichtbij de Vader te zijn en te luisteren naar de woorden die Hij tot je wil spreken.

God is bij jou, Hij kent je door en door en legt Zijn hand op jou.

Wilma Oosterhuis