Gereserveerd!

Als je een uitje gepland hebt, bijvoorbeeld naar een concert of een restaurant dan zie je vaak bordjes met gereserveerd! Dat betekent dat iemand op die speciale plek mag zitten. Mijn zoon werkt momenteel in een groot voetbalstadion, ik kreeg een rondleiding en zag waar iedereen mocht zitten. Allemaal verschillende plekken met reserveringen uiteraard!

Heb je niets geregeld en kom je als het ware op de  dolle roes dan is die plek ook niet voor jou bestemd. Je neemt als het ware de gok dat er nog wel een plekje is, maar tegelijkertijd neem je ook een risico dat er geen plekje meer vrij is en alles vol is.

Als je onafhankelijk van God wilt zijn in dit leven, dan ben je in de eeuwigheid voor altijd van Hem gescheiden. Het is je eigen keuze, je wordt niet gedwongen om van Hem gescheiden te zijn. (Openbaring 14:11).

Jezus nodigt ons allemaal uit de deur van ons hart voor Hem te openen. Als we dat doen, zullen we genieten van zijn eeuwige nabijheid. (Openbaring 3:20) Houd de deur open en laat Hem binnen.

Wist je dat God voor alle gelovigen een plaats gereserveerd heeft? Johannes moest de tempel opmeten om te laten zien dat God beschermende muren om zijn volk bouwt. Hieruit blijkt ook duidelijk, dat er een plaats gereserveerd is voor alle gelovigen die God trouw blijven. (Openbaring 11:1)

Als je dit gelooft, hoef je nooit meer bang te zijn want niets kan ons scheiden van Gods liefde die ons gegeven is in Christus onze Heer. God heeft de hoogste macht! De oorlog is nog aan de gang maar de uitkomst staat al vast!

Alle gelovigen zullen gereinigd en volmaakt bij God komen door het bloed van het Lam. Het enige wat God van ons vraagt is standvastig te blijven en ons geloof vast te houden dwars door alles heen. (Openbaring 13:10)

Toen ik mij voorbereidde om deze onderwijsblog te schrijven ging ik een gebedswandeling maken in het bos in de sneeuw. Alles was wit! Het deed mij denken aan Hysop een reinigend kruid waar je over leest in Psalm 51:9 ‘Wilt U met hysop de zonde van mij afwassen, dan zal ik helemaal schoon zijn. Als U mij wast, ben ik witter dan sneeuw.’

De uitleg hierbij is: Hysoptakken werden in Egypte door de Israëlieten gebruikt om het bloed van een lam op de deurposten van hun huizen te smeren. Dat zou hen beschermen tegen de dood. Hierdoor toonden de Israëlieten hun geloof en verzekerden zij zich van hun bevrijding uit de slavernij in Egypte. Dit vers roept om reiniging van zonde en bereidheid  om God te dienen. 

En als we dan nog even terug gaan naar Openbaring 15: 3-4 dan lezen we over het lied van Mozes dat bezong vol blijdschap de bevrijding van Israël uit Egypte en het lied van het Lam bezingt vol blijdschap de uiteindelijke bevrijding van Gods volk uit de macht van satan.

Maak het persoonlijk:

  • Heb jij al een plekje gereserveerd? 
  • Hoe is aan jouw leven te zien dat je klaar bent voor Christus’ terugkomst?
  • Of hoe blijkt dat je niet goed bent voorbereid?
  • Je mag God alles geven: al je tekortkomingen en Hij reinigt je met Hysop.

Anita Bangma