God verheugt Zich over jou

Hij zal Zich over JOU met vreugde verblijden.
Hij zal zwijgen in Zijn liefde. 
Hij zal over JOU juichen met gejubel.
Zefanja 3:17

Elke keer wanneer ik dit lees, word ik blij. 

  • Zeg dit eens tegen jezelf : God verheugt Zich over mij! 

In een andere vertaling staat daarna: Hij gedenkt onze zonden niet en Hij zal je kalmeren met Zijn liefde. Hij brengt je tot rust in en door Zijn liefde. Hij zal jou kalmeren met Zijn liefde!

  • Neem een moment om hier over na te denken. Probeer het je voor te stellen. 
  • Probeer het beeld eens in je te nemen van een moeder die over haar baby zingt als het kindje verdrietig is. Hoe liefdevol is dat! 
  • Zo zingt God over jou, Hij zingt Zijn lied van liefde over jou uit.

Wat een prachtig en ontroerend beeld is dit. Die grote geweldige God die over ons zingt. Die onze zonden niet gedenkt, Hij werpt ze in de diepste diepte van de zee. 

  • Als je aangeklaagd wordt of soms jezelf aanklaagt, bedenk dit dan: God denkt er niet meer aan, dus dat hoef jij ook niet meer te doen. Als de aanklager je steeds ergens aan herinnert, mag je zeggen: Klopt, dit is gebeurd. Maar weet je, ik heb vergeving ontvangen en ben gereinigd door het bloed van Jezus. Je hebt geen recht om mij aan te klagen, in Jezus’ naam.

Het is zo fijn dit te herhalen voor jezelf, hoe meer je het hoort hoe meer je ook gelooft. God houdt meer van je dan dat jij je voor kan stellen. Zijn liefde is zoveel groter dan de onze. 

Lord, You’re so good to me 

Een prachtig lied, wat wij ook over God mogen zingen. Steeds merk ik dat wanneer mijn ziel mij naar beneden trekt en ik down word, dat op het moment dat ik ga zingen of een lied opzet mijn ziel (gedachten, wil en emoties) moet volgen. Het verandert heel snel van down naar hoopvol. Dat is de kracht van het woord! En ik ben er heel eerlijk over, ik heb het echt nodig van tijd tot tijd. 

Deze tijd van weinig mensen zien en spreken, je gedachten gaan maar zo met je op de loop. Wie kent het niet? En wat is het dan belangrijk te zorgen dat die gedachten niet de overhand gaan krijgen. Want één ding is zeker! Ze zijn niet uit God! Het trekt je naar beneden in plaats van dat het je blij maakt. En dat is de graadmeter voor me. Dan weet ik: Anneke, stop! Muziek! En terwijl ik de muziek hoor, bemerk ik dat er iets gebeurt. En soms hoef je maar één woordje te horen en dat dan het gebed in je op gang komt en die andere gedachten weg zijn. Oh ik ben toch zo blij met al die mooie liederen! Prijs de Heer daarvoor!

God zal over jou jubelen met gejuich! Kan je je dit voorstellen?

  • Denk hier eens over na, God die jubelt … met gejuich!
  • Ik stel mij voor dat wanneer wij een overwinning hebben behaald, bijvoorbeeld over je gedachten (zoals ik net beschreef) dat God dan tegen Zijn engelen jubelt … zie je dat? Het is haar gelukt! Ze past het toe! Geweldig, Ik ben er zóó blij mee. 

Misschien denk je: leuk voor jou, maar mij lukt dat niet.
Geeft niet! Stel het je voor zoals het bij jou past. 

  • Hij zingt over jou, jubelt met gejuich, Zijn liefde zal altijd bij jou zijn. 

Dat je Zijn lied mag gaan horen, is mijn gebed voor jou! 
Anneke Pol