Heer, U ziet mij! 

Geweldig wat een zekerheid in ons leven. 
God ZIET ons. God ziet jou! God ziet ons! 

Niet zoals soms rondom je gebeurt, mensen zien je en ook weer niet. Zijn eigenlijk niet echt geïnteresseerd in wie jij echt bent. Hoeveel zien en horen we dit niet rondom ons? Maar God is anders! Hij ziet WIE jij bent! 

WIE ben je? Wie ben JIJ? 

  • Jij, uniek zoals Hij jou gevormd heeft 
  • Bijzonder : er is maar 1 jij ! 
  • Alle talenten die Hij voor jou apart heeft gelegd 
  • Je karakter: wat jou jij maakt 
  • Jij … jij… jij… ANDERS dan die ander, maar precies goed 

Hij ziet jou en gaat op die manier met jou om zoals het voor jou goed is. Spreekt met jou zodat jij weet: dit is de Heer die spreekt. Uniek, waardoor jij weet dit kan alleen maar de Heer zijn. Zo kostbaar! Tip: denk hier eens over na de komende tijd. Laat het op je inwerken dat zelfs de manier waarop God met jou omgaat uniek is. 

Voor mij geeft het een gevoel van veiligheid: Er is tenminste één die mij begrijpt! Er is tenminste één die hoort wat ik zeg, wat ik denk, etc. Die mij niet afwijst hierdoor, mij niet aan de kant schuift, zoals mensen zo makkelijk doen. Uniek! Zoals God uniek is in heel Zijn doen en laten. 

De Bijbel noemt God zo vaak onze Schuilplaats. Omdat God zo met ons omgaat, ons zo goed kent, is Hij ook onze veilige plek, de veilige haven waar je altijd weer je bootje aan kan meren. 

God heeft ons geschapen met: gezien – geliefd en gehoord willen worden. Hoe vaak hebben we dit binnen Aglow ook al niet aangehaald en besproken?! Als we op die manier met elkaar omgaan, zal je merken dat er een uitwisseling van liefde zal ontstaan. Volgens mij zoals God het bedoeld heeft. Vanuit dit gegeven kan je samen bouwen, kan je iets opbouwen. De Heilige Geest zal het cement zijn wat de levende stenen vast aan elkaar verkleefd. 

Gezien – Geliefd – Gehoord 

Basis begrippen die super belangrijk zijn! Je kan je ongelooflijk eenzaam – afgewezen – niet begrepen voelen als hier een gebrek aan is. Daarom is het zo belangrijk dat je relaties om je heen hebt waar dit is. Mensen die je bevestigen in wie je bent. Mensen die voor en met je bidden. Kostbaar! Vrienden of familie, zij die je ook goed kennen en toch van je houden. Hebben we dit niet allemaal nodig? 

God houdt van jou, van mij … NIET omdat jij of ik zo goed zijn, oh nee ! Omdat Hij zo goed is!!!

Hij ZIET jou, Hij ziet mij. 

Jesaja 61:10 ‘Ik verblijd mij zeer in de Heer, want Hij heeft mij bekleed met de klederen van redding, Hij heeft mij bedekt met de mantel der gerechtigheid.’ Zo gaat God met ons om. Hij zegt: lieverd, Ik zie jou! Ik geef je de mooiste kleren die ik maar heb… met de mooiste betekenis: je bent gered en beschermd door Mijn Liefde. 

Overdenk dit alles eens deze zomerperiode. Hoe zit het met jou? Ervaar je dat God jou ziet, dat Hij je hoort? Zo niet, ga er voor bidden dat God het je openbaart. Zoek teksten in de Bijbel op die hier mee te maken hebben. 

Overdenk ze, mijmer erover, lees en herlees. Spreek ze hardop uit, zodat je het hoort. Geloven komt door het horen van het Woord hè! Kijk om je heen naar de prachtige schepping: die is speciaal voor jou gemaakt zodat jij ervan kan genieten. Geniet! Geniet met volle teugen van al het goede van Hem, die ongelooflijk veel van jou houdt! 

Gezegende zomer allemaal! 

Lieve groet, Anneke Pol