Je verblijfplaats

Het is Gods verlangen om samen met jou te zijn en een diepgaande relatie met je te hebben. Het verlangen komt bij God vandaan en is niet bij jou begonnen. God zoekt jou en wil Zich aan je bekendmaken. 

Dit is Gods droom al vóór de schepping en Hij heeft het verweven in jouw DNA. Daarom leeft in jou het verlangen om God te kennen en is er een passie om Hem te zoeken. God geeft je de belofte dat je Hem zult vinden als je zoekt.

Als jouw Vader is het Zijn droom om een gezin te hebben waar Hij waanzinnig veel van kan houden en wat in ruil daarvoor van Hem houdt. Een gezin dat Hij kan overladen met zegeningen en aan wie Hij Zijn wegen kan laten zien. Een gezin met kinderen die leven in de zekerheid dat ze gewild en geliefd zijn.

Als God over jou droomt, ziet Hij een kind dat op Hem lijkt! Een kind dat teruglacht als Hij lacht. Dat houdt van dezelfde dingen als waarvan Hij houdt. Dat weet dat het altijd welkom is in Zijn Aanwezigheid.

Jezus kwam als kind in jouw wereld, levend zoals jij. Hij kwam en stierf aan het kruis en gaf God daarmee het verlangen van Zijn hart: Jezus gaf Hem Zijn familie terug. Jezus verbindt jou met de Vader. Jij bent in Hem en Hij woont in jou. De Heilige Geest laat je zien wat dit betekent. 

Onderschat nooit Gods vreugde om in jou te leven en deel te zijn van alles wat je meemaakt in je leven. De geweldige gebeurtenissen, maar ook de nederlagen en pijn die je tegenkomt.

God is de initiatiefnemer en geeft jou je verblijfplaats in Hem. Het is geen bestemming om naartoe te gaan of een prestatie die verdiend moet worden. Het is een woonplaats die al in je zit. Het is Christus in jou… en jij in Christus. Het is Gods geschenk aan jou als Zijn kind… als lid van Zijn familie.

Geschenken moeten ontvangen en gevierd worden. Dat is het antwoord waar God het meest naar verlangt! Denk er aan! Elke dag moet je ontvangen en vieren. Nieuw is elke ochtend de gemeenschap met God.

Zijn betrokkenheid bij jou is onvoorwaardelijk. Zijn trouw aan jou, in Christus, zal je verbazen en je hart blij maken, elke dag opnieuw. De Heilige Geest maakt de waarheid aan je bekend en deelt met jou wat in Gods hart leeft. 

Niets kan jou scheiden van Gods Aanwezigheid in jou. De Vader, de Zoon en de Heilige Geest hebben hun woonplaats in jou gevestigd. Kies ervoor om te blijven in deze plek van liefde, vreugde, vrede en genade.

Sta niet toe dat de wereld je bedriegt, afleidt of intimideert, weg van deze prachtige manier van leven met God. 

Jij mag wonen in die plaats dichtbij God. Ga deze plek verkennen en ontdek de volheid van Christus in jou. Jij in God en Hij in jou… geen scheiding meer… alleen maar viering en vreugde dat alle dingen mogelijk zijn in Hem.

Dat is het begin van jouw identiteit.

Maak het persoonlijk:

  • Neem eens tijd om erover na te denken dat jij in God woont en Hij in jou. Wat bekent dit voor je. 
  • Begin elke dag met ontvangen van God en weten dat je een plek dichtbij Hem hebt. Hij gaat met jou mee de dag in. 

Wilma Oosterhuis