Met verwachting wachten

Ken je dat, dat je soms een tijdje aan het worstelen bent voordat je een idee krijgt? Ik had het in aanloop naar deze blog. Heer wat wilt U dat ik schrijf? En er kwam niets. Steeds geen idee. Dan weet ik dat ‘k geduld moet hebben, want God gaat echt wel spreken! Als ik maar wacht, als ik maar geduld heb en als ik maar vertrouw. Vertrouwend wachten op iets waarvan je weet: het gaat komen!  

En ineens tijdens het wandelen kwam het. ‘INEENS’ dat is iets wat in de Bijbel vaker voorkomt. Ineens is daar die windvlaag, ineens is daar die storm, ineens zagen zij … Ineens zag ik het bordje met ‘verboden voor fietsen’. ‘Hoor je bij de schapen of bij de bokken?’ Deze gedachte kwam direct bij mij op. Wat heeft een fiets nou met een schaap of bok te maken? Nou eigenlijk niks! Waar het wel mee te maken heeft is die rode rand om het bord: Verboden …

  • Hoe zit dat met jou? Een heel eerlijke vraag. Wil je zelf je hart eens onderzoeken?
  • Hoor je bij de bokken  of hoor je bij de schapen. We weten allemaal wel wat het verschil is in karakters tussen deze twee.
  • Kan jij je makkelijk voegen of protesteer je makkelijk?

Terwijl ik vlak bij dit bord zat en nadacht over wat zou God nu willen met dit wat Hij liet zien gebeurde er iets bijzonders. Er kwam ineens! een rumoer in de lucht. Vogels van het dobberen op het water naar: met luid geschetter in de lucht vliegen. Terwijl ik aandachtig keek naar wat er aan de hand was, zag ik daar de zeearend. Prachtig! Ik zag hem zweven boven de andere vogels, dan er weer tussen, dan er weer boven. En een lawaai dat de andere vogels hadden! Wat een geweldig spektakel was dit.

Op de heenweg kwam ik met een jongetje aan de praat die een prachtige camera met telelens om z’n nek had en helemaal enthousiast was. Op mijn vraag wat hij fotografeerde ,zei hij dat hij had de zeearend op de foto had! Enthousiast vertelde hij ervan en liet de foto zien.

Toen ik op de terugweg  bij de vogeluitkijkpost langs ging was hij daar ook, toen ik wegging was hij daar nog. Want … hij bleef met verwachting wachten op het opnieuw verschijnen van die zeearend. Hij wilde zo graag een nog mooiere foto maken. Geweldig, 10 jaar zijn en dan al op deze manier bezig zijn. Een open en enthousiast manneke, in z’n eentje op ontdekking. Vol verwachting! 

Hoe zit dat met ons, met mij, met jou?

  • Leef jij ook met verwachting ?
  • Met een verwachting om iets nog beters te zien?
  • Verwacht jij ook dat er iets bijzonders gaat gebeuren, na de winter komt immers de lente  (ook in de geest)
  • Zijn onze ogen er op gericht Hem te zien in de schoonheid van de schepping om ons heen?
  • Wacht jij in de verwachting dat God wel eens iets verrassends kan doen vandaag, deze week, de komende tijd.
  • Geloof je dat er INEENS iets kan gebeuren wat zo verrassend kan zijn? 
  • Geloven en verwachten wij dat God INEENS …

Wat een voorrecht, juist nu. Met verwachting opstaan en uitzien naar iets wat er nog niet is, maar waar je al voor gaat danken. Verwachten dat God je gaat verrassen. Waarmee? Dat is juist het mooie, het is een verrassing. Het is zoiets moois als je dit gaat toepassen. Het is als die hinde die staat in de ochtend mist en uitziet naar de dag die gaat komen.

Ik zegen jou met verwachting,
Anneke Pol