Nieuwe inspiratie

Blijdschap: Ken jij die blijdschap na een winterperiode waarin het lijkt of de natuur heeft geslapen? En dan ineens ontdek je het eerste  sneeuwklokje tussen de bladeren in de tuin. Elk jaar weer een groot wonder dat er nieuw leven opkomt door de bolletjes die zijn geplant.

Het natuurlijke en geestelijk gaan vaak samen op. Zo mogen wij ook zien wat de Heer voor ons heeft en wat nú gaat opkomen. We zijn geroepen voor een tijd als deze. Al 55 jaar heeft Aglow internationaal geplant en is het voorbereid op de tijd die nu gaat komen. Waar mag God jou voor gebruiken?

Geduld: In januari mochten we bidden en vasten voor: de regering, het huwelijk en de gezinnen, Israël, de jonge generaties en de moslims in ons land. Met gebed hebben we vaak veel geduld nodig. Net als bij het planten moet je wachten tot het eindelijk opkomt.

In Jakobus 5:11b lezen we: Jullie hebben gehoord van Job. Jullie weten hoe hij op God bleef vertrouwen, al had hij het nóg zo moeilijk. Uiteindelijk maakte God alle dingen weer goed voor hem. Daaraan kunnen jullie zien dat de Heer heel erg goed is voor de mensen en dat Hij veel van hen houdt. Job was een betrouwbaar mens, hij bleef vertrouwen op God maar hij moest wel heel geduldig zijn. Soms bid je zolang voor iets en dan ineens wordt het zichtbaar en gaat het water bewegen!

Dankbaarheid: In Psalm 92 staat dat we dankbaar mogen zijn naar onze ouders, vrienden, leiders en in het bijzonder naar God.  

De Psalmdichter schrijft in vers 13-15: Gods volgelingen zullen groeien en bloeien als palmbomen, hoog opgroeien als de cipressen in de bossen van de Libanon. Als zij eenmaal zijn geplant in het huis van de Here, groeien zij dicht bij Hem op. Ook als zij al heel oud zijn, zal hun leven nog vruchtbaar zijn, zij lijken op gezonde, jonge mensen. Zij vertellen over de Here, hoe rechtvaardig en oprecht Hij is. Hij is de rots waarop ik leun. Hij kent geen onrecht.

Jonge generatie: Daar werd ik bij bepaald in de gebedsweek; zij mogen inspiratie vinden bij de ouderen. God eren is niet alleen voorbehouden aan jonge mensen, die onbeperkt kracht en energie lijken te hebben. Ook op hoge leeftijd kunnen toegewijde gelovigen geestelijk vrucht dragen. Er zijn veel gelovige oudere mensen die heel vitaal overkomen en veel kunnen doorgeven vanuit levenslange omgang met God.

Maak het persoonlijk

  • Zoek maar eens een bejaarde vriend(in) of familielid op en laat die je vertellen over zijn of haar ervaring met God; dan vind je nieuwe inspiratie.
  • Wij zijn geroepen om Zijn Koninkrijk voort te brengen, Hij roept je op de plaats waar jij bent. Ben jij je al aan het voorbereiden om de grote Koning te ontmoeten?
  • Welk zaadje ga jij planten dit voorjaar?

Gebed:

  • Heer welke richting heeft U voor mij in 2023? Wat mag ik zien opkomen?
  • Dank God voor ouderen en leiders die al veel levenservaring hebben opgedaan en waar wij van kunnen leren.

Anita Bangma