Opeens werd het lente

Heb je dat ook wel eens dat je een druk ervaart op je leven zonder dat je precies weet waar het vandaan komt? Ik had dat kortgeleden en vond het moeilijk om ermee om te gaan. Druk in dingen die me voor me lagen, druk door de onrust in ons land, gemis van vreugde. In deze tijd koos ik ervoor me te voeden met Gods Woord en goede keuzes te maken in wat ik deed. Ik bleef niet bij hoe ik me voelde, maar vertrouwde me toe aan God. Het was een winterperiode, waarin het leek alsof God stil was.

En opeens … werd het lente bij mij en begon het binnenin te bruisen. Ik kwam ik weer tot bloei. Dat kwam door het lezen van Psalm 27, deze psalm raakte me diep in mijn hart en wil ik met jullie delen.

Licht, ruimte, pit – dat is God! Dus met Hem aan mijn zijde ben ik onbevreesd, bang voor niets en niemand. Als hordes vandalen op mij afkomen, klaar om me levend op te eten, vallen die pestkoppen zelf plat op hun gezicht. Als ik belegerd word, ben ik zo kalm als een baby. Als de hel losbarst, ben ik kalm en rustig. (Psalm 27:1-3, vertaling van The Message)

Wat een krachtige woorden die mij rust geven. Wat er ook gebeurt in deze wereld en in mijn leven, ik hoef niet bang te zijn. Niets zal mij raken, ik ben veilig bij God. Zelfs in aanvallen die op mij gericht zijn, weet ik dat God er is en mij beschermt. 

Ik vraag God om één ding, maar één ding: om mijn hele leven bij Hem in Zijn huis te wonen. Ik wil Zijn schoonheid zien; Ik wil aan Zijn voeten leren. Dat is de enige stille, veilige plek in een lawaaierige wereld. Het perfecte toevluchtsoord, ver weg van het geroezemoes van het leven. (Psalm 27:4-5, vertaling van The Message)

Maar één ding is echt belangrijk in mijn leven: ‘Dat ik dichtbij God ben in Zijn aanwezigheid, om te zien wie Hij is en Zijn stem te horen. Om waarheid te ontvangen en gedachten van hoop en kracht, om bemoedigd te worden. Om stil te zijn en te rusten aan Zijn voeten en te weten het is goed want Vader zorgt voor mij. Hij is er en zal me nooit alleen laten.’

De Psalm gaat door met een krachtige tekst:
In de dag van benauwdheid zal Hij mij koesteren in Zijn schuilplaats, onder de dekking van Zijn tent. Hij zal me hoog op een rots tillen, buiten bereik van al mijn vijanden die mij omringen. Zegevierend nu, zal ik Hem mijn lofoffers brengen, zingend en schreeuwend van extatische vreugde! Ja, ik zal lofzingen voor God! (Psalm 27:5-6, vertaling van The Passion Translation)

Als er veel tegenstand op mij afkomt, zodat ik het zelf niet red, dan tilt God mij op. Hij plaatst mij op de rots. Jezus is de Rots, Hij is het fundament waarop ik bouw en Zijn woorden zijn de kracht in mijn leven. En als ik veilig ben op die rots, dan gaat God nog een stap verder. Hij plaatst mij in Zijn tent, een plaats waar Gods aanwezigheid is en niets mij kan deren. Daar proef ik Gods heerlijkheid en zing ik het uit van vreugde. Dat deed ik ook toen ik deze Psalm las en ontdekte wie God voor mij wil zijn. Hij kent me en wijst me nooit af, maar Hij raakt me met woorden van leven en waarheid. 

De Psalm eindigt met hoopvolle woorden:
Dit is wat ik door dit alles heb geleerd: Geef niet op; wees niet ongeduldig; verweven met God als één met Hem. Wees dapper en moedig en verlies nooit de hoop. Ja, blijf wachten – want Hij zal je nooit teleurstellen! (Psalm 27:14, vertaling van The Passion Translation)

Maak het persoonlijk:
Mijn verlangen is dat God jou raakt door deze Psalm en dat Gods levenskracht in jou naar binnen stroomt. God is er en Hij wil jou raken met Zijn Woorden. Ontdek wat jij nodig hebt, duik in Gods Woord en laat Hem tot je spreken. Bovenal, geef nooit op en verlies de hoop niet. God is altijd bij je en gaat met jou door alles heen. 

Wilma Oosterhuis