Stap maar op

Heb je wel eens gefietst op een elektrische fiets? Ik wel, wat een ervaring. De eerste keer dat ik opstapte en de ondersteuning aandeed, was het net alsof ik een duwtje in de rug kreeg. Wat een heerlijkheid om zo te kunnen fietsen en vooruit te komen.

Het fietsen op een e-bike is voor mij zo’n mooie illustratie hoe het leven met de Heilige Geest is. De Geest woont in je en wil je kracht geven om vooruit te gaan. Hij wil je woorden van leven en liefde geven, precies wat jij nodig hebt. Hij wil jou opbouwen van binnenuit. De Geest doet dat op een speciale manier als je in tongen gaat spreken. Zonder dat je eigen gedachten een rol spelen, trekt de Heilige Geest je op naar Gods heerlijkheid en maakt je sterk en krachtig. 

Om vooruit te komen met de e-bike, moet je wel opstappen. Als de fiets in je schuurtje staat, kun je er naar kijken en ervan genieten hoe mooi hij eruit ziet. Maar je hebt er niet veel aan. Pas als je de deur opendoet en opstapt, ga je ontdekken wat je allemaal kunt met de fiets. De natuur ingaan, nieuwe plekken ontdekken en genieten van de mogelijkheden die je hierdoor hebt. God daagt jou ook uit om op pad te gaan en in te nemen van Hij voor je heeft. Hij is al voor je uitgegaan en heeft de weg voor je verkend. Samen met Hem mag je elke dag ingaan en vol verwachting uit te zien naar de mogelijkheden die Hij je geeft. 

Het is een samenwerken van jou met de fiets. Jij trapt en gebruikt de ondersteuning. Je bepaalt zelf hoeveel kracht van de motor je gebruikt. Op de ecostand heb je een beetje hulp, maar op de turbostand gebruik je alle power die er is. Zo is het ook met het leven met de Geest. Open je je een beetje voor Zijn kracht en doe je het vooral zelf? Of open je je hart om volop van God te ontvangen en gevuld te worden met Zijn kracht? Ik daag je uit om de turbostand aan te zetten, zodat het leven van de Geest in alle volheid in je doorwerkt. 

Je hoeft het niet in je eentje te doen. God is altijd bij je en je mag je aan Hem toevertrouwen. Samen optrekken met de Allerhoogste God. Hij je Vader is bij je en houdt van jou. Je mag Zijn zorg en bescherming ontdekken in je leven. 

Om lekker te fietsen, moet je de motor wel opladen. Als je dat niet doet, moet je het in je eentje redden. En ik kan je vertellen, dat is geen pretje. Whoow wat gaat dat zwaar en wat heb je dan spijt dat je de fiets niet tijdig opgeladen hebt. Ook in je geloof is het nodig dat je opgeladen bent en vol van Gods kracht. Jij mag in relatie met God staan en je verbinden met Hem. God verlangt ernaar om jou te ontmoeten en je te trekken in Zijn aanwezigheid. Hij wil naar je luisteren met alle aandacht. En Hij wil woorden tot jou spreken. Hij kent je zo goed en weet precies wat je nodig hebt. 

Stap op en beleef nieuwe avonturen!

Maak het persoonlijk:

  • Stap op! Herken de aanwezigheid van de Heilige Geest in je leven. Ontvang de bemoediging en kracht die Hij voor je heeft.
  • Ken je het spreken in tongen? Zo ja, beoefen het in je leven zodat God jou opbouwt. Zo nee, lees erover in de bijbel en vraag iemand om voor je te bidden. 
  • Neem tijd om je met God te verbinden, zodat je opgeladen wordt. Luister welke woorden God vandaag tegen jou wil spreken. 

Wilma Oosterhuis