Wat is Generations? 

In 2006 is er vanuit Aglow International een nieuwe beweging ontstaan: Aglow Generations. Verspreid over heel de wereld ontmoeten jonge mensen elkaar tijdens Generations avonden. Daar is alle ruimte voor hen om te om te groeien in hun geloof. Samen verlangen ze ernaar om te leren hoe ze Gods Koninkrijk op aarde kunnen brengen. Elke groep heeft een andere samenstelling of stijl. Zo zijn er groepen voor jonge kinderen, maar ook voor 35-jarigen. 

Het ontstaan

Vanuit profetische woorden die Aglow International had ontvangen over de jongere generatie, ontstond in 2006 het Generations Project. De primaire focus van deze groepen was en is dat jongeren er kunnen wortelen in de liefde van Jezus (naar Efeze 3:17-19). In 2012 groeide het project van 30 naar 55 groepen. Deze groepen zijn verspreid over de hele wereld van de VS tot Albanië, Engeland, El Salvador, de Faroe eilanden, Guatemala, Guinea Bissau, Italië, Roemenië, Zambia en meer. 

Groeien in relaties

De missie van Generations is om jonge mensen te laten groeien in hun relatie met God en met anderen. Als ze groeien in hun gaven, kunnen ze hun creativiteit gebruiken om hun omgeving te beïnvloeden met het Koninkrijk. Dan gaan ze Licht brengen in de duisternis. We zijn geroepen om Christus’ liefde, hoop en Koninkrijk te brengen overal waar we komen.

Elke groep is uniek

Alle Generations groepen zijn uniek en hebben een eigen stijl in het uitvoeren van de missie. Er zijn kinderbijbelstudiegroepen, tienerbijbelstudiegroepen, dansgroepen, creatieve kunstgroepen, aanbiddingsgroepen, jonge moedersgroepen, mentorgroepen en meer. Jonge mensen van over de hele wereld onderhouden contact met elkaar en moedigen elkaar aan in de bestemming die God voor hun leven heeft.

Aglow Generations in Nederland

De eerste Generations groep in Nederland startte in 2014 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Nu is is er een Generations groep in Gouda, daar komt een groep jonge mensen samen om te worden opgebouwd in hun wandel met God. 

Zelf een groep starten?

Bent u geïnteresseerd in het beginnen van een Generations groep binnen jouw omgeving? Maak dan contact met een plaatselijke Lighthouse, een afdeling in je omgeving, regioteam of landelijke leiders met wie je een relatie hebt. Als je geen relaties heeft met mensen binnen Aglow, stuur dan een bericht via Aglow Contact. Zij kunnen jou in contact brengen met een leider in uw gebied, regio of land.