Visie Aglow

Stel je voor dat je op een uitgestrekt strand staat. Alles is rustig, geen enkele beweging. En dan steekt er ineens een sterke wind op. Het hele strand komt in beweging, het zand waait op en jij bent er middenin. Je kan de wind niet zien, maar je ziet en voelt wat hij doet: hij brengt het zand in beweging en zorgt voor verandering in het landschap. Precies zo is het met God: je kunt Hem niet zien, maar je merkt wel wat Hij doet. Hij raakt mensen aan en verandert hun leven totaal. Hij maakt iets nieuws en zijn scheppingskracht is eindeloos. 

Onze visie voor Aglow Nederland luidt: 
Nederland aangeraakt door:  PRAY – GO – SHARE – DISCIPLE – GROW

We zijn ervan overtuigd: Met Gods kracht raken we ons land aan. Een aanraking die Christus bij de mensen brengt en hun leven vernieuwt en verandert.
De 5 speerpunten van onze visie raken, veranderen en vernieuwen de mensen in ons land fundamenteel: 
PRAY (bidden)GO (gaan), SHARE (de ander deelgenoot maken van je leven met Jezus), DISCIPLE (trainen) en GROW  (groeien door vermenigvuldiging). 

Door de scheppende kracht van de Heilige Geest hebben we positieve invloed, beïnvloeden we onze samenleving en helpen we mensen een echte, diepe ontmoeting met God te krijgen.

Onze beweging wil graag echte, goede ontmoetingen bewerkstelligen. Mensen zullen ontdekken dat hun geloof zich verdiept. Op hun zoektocht naar God verbreedt hun horizon zich. Verandering is een natuurlijk proces, dat daar begint waar we elkaar in alle vrijheid en openheid ontmoeten en elkaar onze Go(o)d stories vertellen. Want juist zo ontstaat er nieuwe hoop voor de kleine en grote problemen van ons leven. 

Wij dromen ervan, dat er overal in Nederland grote en kleine Aglow groepen zijn waar mensen concreet over hun geloof praten, Jezus ontmoeten en Zijn leven veranderende kracht leren kennen. Deze ontmoeting verandert alles en brengt heling in het leven van mensen en in ons land.

In 1979 startte de eerste groep in Nederland. Vrouwen werden gestimuleerd om hun talenten in te zetten. Ze werden opgeleid als sprekers en bestuurders. In zo’n 50 plaatsen in het land werden bijeenkomsten georganiseerd in een zaal. De laatste jaren zien we grotere druk op vrouwen om te werken. Er is minder tijd voor sociale contacten. Daarom starten we met kleine groepen. In de woonkamer nodigen we een paar mensen uit en vertellen Go(o)d stories. Verhalen over hoe je geloven in God in de praktijk brengt. Persoonlijk, kwetsbaar, transparant. Zichtbaar maken hoe het goede nieuws van Jezus Christus invloed heeft in je leven. 

Met behulp van de 5 speerpunten van onze visie zal God vanuit onze woonkamers mensen raken en een echt verschil in hun leven en in ons land maken.