Array
(
  [Itemid] => 160
  [option] => com_content
  [catid] => 18
  [id] => 928
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Jezus is dezelfde

JEZUS CHRISTUS IS DEZELFDE, GISTEREN, VANDAAG EN VOOR EEUWIG

Wij leven in een wereld van verandering. Leven is veranderen. Verandering van wereldwijde druk vraagt om nieuwe oplossingen. Veranderende sociale zaken schijnen onze zintuigen door elkaar te schudden. Veranderende patronen in het weer maken dat we ons afvragen hoe het is met de verandering van het klimaat. Veranderingen, overal om ons heen.

Dan zijn er de meer persoonlijke veranderingen die het leven zoals wij dat kennen, kunnen veranderen. De dood van een echtgenoot. Veranderde familie omstandigheden. Veranderingen in relaties. Veranderingen in gezondheid … en de lijst gaat door. 

Ja, leven is veranderen!

De reden van verandering kan tegelijkertijd opwindend en verwarrend zijn, afhankelijk van wat er verandert. Verandering kan iets goeds zijn, het kan frisse nieuwe gelegenheden brengen en nieuwe gezichtspunten, een fris perspectief wat op een gezonde manier, een gevoel van leven, enthousiasme en spontaniteit geeft.

Er zijn tijden dat de veranderingen ons worden opgedrongen en dit kan verdriet, onzekerheid en aanpassing meebrengen en moeilijk zijn. Een aantal jaren geleden stierf mijn echtgenoot. Er was een enorm gevoel van verlies en verdriet. Maar, het was ook desoriënterend. Ik was jarenlang deel van een koppel geweest. Wie was ik nu? Ik was een echtgenote geweest, nu was ik single. Het leek erop dat vele aspecten van mijn leven nu heel anders waren dan ik 30 jaar lang had gekend en er was tijd nodig om me aan te passen aan een andere realiteit.

Sommigen hebben het verlies van een kind ervaren. Ik heb gezien hoe mijn ouders het verlies van hun enige zoon moesten verwerken die nog maar 29 jaar oud was. Her verdriet was enorm.

Dan zijn er dingen zoals het plotseling verliezen van werk of een verandering in je financiële stabiliteit. Iets wat je leven verandert, is je overkomen en je kunt er niet mee omgaan. Verandering kan erg snel plaats vinden en op elk moment. 

LEVEN IS VERANDERING, GROEI IS EEN KEUZE 

Verandering kan een van onze grootste leraars worden als we de realiteit ervan erkennen en omarmen. Verandering kan ook een van onze grootste gelegenheden zijn van een opstap in onze relatie met Jezus. Veranderingen, probleem situaties, zelfs verdriet en verlies wordt tot een kwetsbare plaats om de diepte en troost te vinden die de Heilige Geest, de Trooster, voor ons heeft. Levensverandering brengt ons in een intieme plaats in onze gemeenschap met Christus. Wij kunnen door een periode gaan van onzekerheid, twijfel of zelfs boosheid. Maar als we wachten op Hem, is Hij altijd getrouw om ons te ontmoeten precies op de plaats waar wij zijn en ons brengen in een plaats van verwondering en ontzag voor Zijn ontzagwekkende trouw.

Als gelovigen leven we in twee werelden. En we weten dat iedere situatie waar wij in terecht komen twee oplossingen kent. De beste oplossing wordt gevonden in de Hemelse plaats in Christus waar wij een rijker Koninkrijks denken kunnen ontwikkelen. Wij kunnen opnieuw ontdekken dat wij niet leven vanuit de aarde naar de hemel, maar dat wij zijn bestemd om te leven vanuit de hemel naar de aarde. Wij kunnen leren dat, als ik in Christus ben, al mijn omstandigheden dat ook zijn.

DEZELFDE, GISTEREN, VANDAAG EN VOOR EEUWIG

In een diepere ervaring komen en de onveranderde trouw van God kennen, zal je in een diepere plaats van rust brengen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. En rust wordt een krachtig wapen in ons leven.

Om werkelijk Zijn onveranderlijke liefde voor jou te kennen, is levensveranderend. Dit kan een tijd zijn om verder te ontdekken wat het betekent een mede erfgenaam te zijn met Christus en erfgenaam van God. Wat een verhoging.

Om werkelijk Zijn trouw te ontdekken en te kennen in wie Hij is vandaag, zien we wie Hij morgen is en de dag erna en volgend jaar.

Om werkelijk een vast, onveranderd fundament te vinden waarop je kunt staan te midden van een wereld vol veranderingen, is het vinden van een schuilplaats, een plaats van rust en een plaats van sterkte waaruit je kunt leven en een wereld tegemoet kunt gaan van rusteloosheid en verwarring om de levend gevende waarheden te delen die je in grotere mate hebt ontdekt. 

Ja, leven is verandering. Groei is een optie. Verhoging is mogelijk.

Wij zijn het Christus verschuldigd om in Zijn volheid te leven.

Wij komen op de plaats om in volheid leven vanuit het erfdeel wat God ons geeft.  

Jane Hansen Hoyt
Presidente Aglow International

augustus 2017

Aglow International