Array
(
  [Itemid] => 160
  [option] => com_content
  [catid] => 18
  [id] => 954
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Kom tot Mij!

Gisteravond was een van die avonden die ik jarenlang niet zal vergeten.

Het was geen gala, of een samenkomst, of een diner met veel mensen. Gewoon Tony en ik, samen met Bob en Lisa (mijn dochter en haar man), aan een prachtig gedekte tafel, helemaal in herfststijl. Natuurlijk, ik moet erbij zeggen dat het eten niet van deze wereld was. Sommigen zouden het troostvoedsel noemen. Kippenpastei, door haar gemaakt, en het was heerlijk. Maar het beste was nog gewoon het samen zijn, praten, herinneringen ophalen en praten over het heden. Het was warm, prachtig, bekend en toch nieuw. We hebben ook zulke geweldige tijden gehad met Tiffany en Scott (mijn zoon en zijn dochter), met hetzelfde gevoel en vrede in het gewoon samenzijn. Er is iets dat God bouwt in deze tijden zonder haast, samen rond de dinertafel. Het lijkt erop dat Hij de diepte van relatie bouwt als niemand anders kan. Het is een plek waar je elkaars hart hoort.

Het Herfst Seizoen

I ben me ervan bewust dat velen genieten van de herfst. Toch, voor sommigen is het een duidelijk signaal dat de zomer voorbij is, met al haar mogelijkheden en gelegenheden. Dat prachtige jaargetijde, waarin de bomen in volle bloei staan, bloemen uitbundig bloeien en je makkelijk buiten kunt leven. De kilte van de winter is de horizon. Herfst of najaar geeft de overgang aan van zomer naar winter. Daglicht wordt aanzienlijk korter en de temperatuur daalt behoorlijk.

Herfst brengt schitterende kleuren van stralend rode en gouden bladeren die af gaan vallen en al gauw is de bodem bezaaid met hun straling. Als bladeren gaan vallen, zijn de kinderen weer op school en het leven gaat weer subtiel z’n gangetje.

Het is het ook een tijd van oogst, van oogsten wat de boer in de grond gezaaid heeft als voorraad voor volgend jaar. Het is hard werk, maar plezierig. Ze zullen nu genieten van de opbrengst van hun arbeid.

Als ik persoonlijk verderga met die verandering te maken in mijn hoofd …. Dat de zomer voorbij is en het nu herfst is, dan word ik blij van de veranderingen die ik om me heen zie. Ik merk dat ik verbaasd ben over Gods creatieve cyclus die zich vertoont vlak voor onze ogen.

Kom Tot Mij

Vanmorgen, toen ik nadacht over een tekst, hoorde ik de Heer tegen me zeggen: “Kom tot Mij.” Wat is er een troost in die woorden. Ze brengen rust, zekerheid, troost en standvastigheid tegelijkertijd.

 • Kom! Kom en rust in Mij. Kom en wees gezegend in Mij. Kom en ontvang alles wat je nodig hebt in Mij. Het is een wenken om te rusten. Om af te leggen de problemen en de spanning van het leven.
 • Kom gewoon, vind troost en rust voor je ziel.
 • Kom maar en vind vrede.
 • Het woord redding betekent niet alleen gered worden van zonde, het betekent ook verlossen, beschermen en genezen. Redding houdt bevrijding in voor de hele mens: lichaam, ziel en geest.
 • En de God van vrede bevrijdt je helemaal: en ik bid God dat heel je geest, ziel en lichaam onberispelijk bewaard worden bij de komst van onze Heere Jezus Christus.  I Thess. 5:23 (KJV)
 • Net zoals ik zo’n vrede ervoer in de rust van een familiediner gisteravond, is er een nog groter plaats van vrede als we Zijn woorden volgen: “Kom tot Mij.”
 • God trekt ons door de Heilige Geest om te komen tot een diepere relatie met de Vader. Het gaat niet om kennis. Het gaat niet om dingen doen. Hij wil gemeenschap met ons die op niets anders gebaseerd is dan simpel de vreugde van het samenzijn.


Kom tot Mij! Doe het vandaag. Wees vervuld van Hem. Vind je stabiliteit in Hem. 

Jane Hansen Hoyt
Presidente Aglow International

oktober 2018

Aglow International