Array
(
  [Itemid] => 160
  [option] => com_content
  [catid] => 18
  [id] => 965
  [lang] => nl
  [view] => article
)
 ?>

Laat Hij meer worden

Twee dagen geleden, toen ik terugkwam van boodschappen doen, hoorde ik het geluid van een schril, eisend soort alarm dat afging. Toen ik mijn deur opende, realiseerde ik me dat het alarm kwam van een brandalarm op de tweede verdieping van mijn huis dat afging zonder aanwijsbare reden. Alles was in orde. Niets stond op het punt van exploderen. Alles leek net zo in orde als toen ik het huis verliet. Waarom dan alarm? Ik besloot dat het toeval was, of misschien een batterij die vervangen moest worden.

Hij is het Stevige Fundament

Toen bracht een vriend van mij een artikel onder de aandacht dat onlangs gepubliceerd was in Charisma Magazine. De titel was: “Hoor je het alarm?” De schrijver had het over een storm die er aankwam. Ik ben van nature geen paniekzaaier. Toch, met het toenemende geluid van haatspreken en geweld in de wereld, is het onmogelijk je niet te realiseren dat we leven in een tijd die toenemende duisternis laat zien. De behoefte aan licht, helder licht, wordt op steeds toenemende manier gezien. Mensen zijn op zoek naar hoop, bemoediging en naar het sterke fundament dat de waarheid brengt.

Het is Tijd

Zoals ik al zei, niets leek verstoord in mijn huis. Alles leek normaal. Maar dat is precies mijn punt. Het leven gaat door om ons heen. Alles kan 'normaal' lijken. Toch, in de geestelijke wereld, klinkt er een alarm. Het is een geluid geworden waar je wel naar moet luisteren. 

Het is tijd … de juiste tijd … om de noodzakelijke veranderingen te brengen in je leven. Moet je persoonlijke batterij vervangen worden? Ga er niet aan voorbij. Rust en vrolijkheid zijn nodig. Als je schulden hebt, het is tijd om er iets aan te doen. Als je verlegen bent om je liefde voor familie en vrienden onder woorden te brengen, het is nu de tijd om daar ‘overheen te komen’ en ga je liefde en waardering uitspreken. Als er andere terreinen in je leven zijn waar je terughoudend geweest bent of omgekeerd, als je een haantje de voorste was, dan is het nu de tijd om te wandelen door de Geest en in je daden op één lijn te komen met de Hemel.

Zonder te willen klinken als een paniekzaaier, ik voel dat er een urgentie is om bepaalde nodige stappen te zetten als de Heer heeft aangegeven. We doen dit zonder gevoel van angst maar in voorbereiding.

Neem meer stille tijd om door te brengen in Zijn tegenwoordigheid.
Neem tijd om met Hem te praten.
Bid vanuit een houding van vrede.
Spreek van die plaats vanuit innerlijke rust.

Laat Hij meer worden in jou zodat je licht nog helderder wordt.                                    

Jane Hansen Hoyt
Presidente Aglow International

augustus 2019

Aglow International